Suudi Arabistan Ve Sudan Yatirimlarla Ilgili Ortak Mekanizmalar Olusturma Konusunda Anlasti

Sudan ve Suudi Arabistan, iki ülke arasindaki ekonomik is birligi ve yatirimlarla ilgili ortak mekanizmalar olusturulmasi konusunda anlasti.

Sudan'in baskenti Hartum’da dün baslayan, Sudan Tarim ve Orman Bakani Et Tahir El Harbi ile Suudi Arabistan Tarim ve Su Bakani Abdurrahman Bin Abdulmuhsin El Fadli’nin baskanlik ettigi Suudi Arabistan-Sudan Yatirim Forumu sona erdi.

Sudan Yatirim ve Uluslararasi Is Birligi Bakanligi Müstesari Ahlam Medeni Sebil, yaptigi açiklamada, ekim ayinda Hartum’da iki ülkeden is insanlarinin katilacagi forumda anlasmalarin ve mutabakat zabitlarinin imzalanmasini ve yeni yatirim projelerinin tartisilmasini beklediklerini söyledi.

Forumun kapanis bildirisine göre taraflar, ekonomi ve yatirimla ilgili dosyalari tartismak için ortak mekanizmalar olusturma konusunda anlasti.

Taraflar, tarim, sulama, hayvancilik, enerji, petrol, elektrik, madencilik, iletisim, dijital dönüsüm, ulasim ve altyapi alanlarinda yatirim için bir dizi projeyi ele aldi.

Açiklamada, "Iki taraf, yukaridaki alanlarda bir dizi projeye dair temeller ve ilkeler üzerinde iki ülke ortak menfaatini saglayacak sekilde mutabakata varmistir.” ifadesine yer verildi.

Sudan hükümeti raporlarina göre, Suudi Arabistan’in son 20 yilda Sudan’daki yatirimlarinin hacmi yaklasik 36 milyar dolara ulasti.

Kaynak: AA