Çin'in Fucien Eyaletinde Tespit Edilen Yerel Kaynakli Kovid-19 Vakasi Sayisi 64'E Çikti

Çin'in dogusundaki Fucien eyaletinde geçen hafta ortaya çikan yerel kaynakli yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarinin sayisinin 64'e çiktigi bildirildi.

Çin haber ajansi Xinhua'nin haberine göre, Putien sehrinde 10 Eylül'den bu yana 32'si hastalik belirtisi göstermeyen yerel kaynakli 64 Kovid-19 vakasi tespit edildi.

Saglik yetkilileri 64 vaka ile yakin temasta bulanan 841 kisinin ve onlarin yakin temasta bulundugu 1690 kisinin temas geçmisinin izini sürerken toplam 1293 kisi tibbi gözlem altina alindi.

Yerel kaynakli vakalarin ortaya çiktigi Putien'e bagli Sianyou ilçesinde pazar günü itibariyla 196 bin 758 kisiye test yapilirken, 121 bin 87 numunenin tahlillerinin sonuçlandigi bildirildi.

Vakalarin en yogun oldugu Fengting nahiyesi "yüksek riskli bölge", çevresindeki 3 köy ise "orta riskli bölge" ilan edildi.

Vakalarin ortaya çikmasinin ardindan Ulusal Saglik Komisyonu salgini kontrol için bölgeye bir uzman heyeti göndermis, Fengting nahiyesi ve çevresindeki 6 köyde vatandaslara toplu testler uygulanmaya baslanmisti.

- Siamen'de iki semt ve bir hastane karantina altina alindi

Öte yandan Fucien eyaletine bagli liman sehri Siamen'de ortaya çikan 2 Kovid-19 vakasi nedeniyle Tongan ve Siming semtleri ve bir üniversite hastanesi karantina altina alindi.

Tongan'daki vakanin Putien'deki vakalarla baglantili oldugu bildirildi. Fucien eyaletinde??????? Siamen, Çauncou'nun ardindan Putien'deki vakalardan etkilenen ikinci sehir oldu.

Çin'in önemli ülke için turizm destinasyonlarindan biri olan Siamen'de görülen vakalar, sonbaharda Güz Ortasi Bayrami ve 1 Ekim Ulusal Günü'ndeki ulusal tatiller öncesinde turizm açisindan endiseye sebep oldu.

Kovid-19 salginin ilk kez ortaya çiktigi Çin'de bugüne dek 95 bin 248 vaka tespit edilirken 4 bin 636 kisi hayatini kaybetti.

Kaynak: AA