Siirt Cumhuriyet Bassavcisi Basbay, 2021-2022 Adli Yil Açilis Töreni'nde Konustu Açiklamasi

'Eger biz bu adalet duygusunu toplumun en alt seviyesinden en üst seviyesine kadar herkese yansitabilirsek, asil devlet ve millet olarak bir sonsuzluga dogru, kiyamete kadar bu devletin varligini devam ettirecegimizden eminiz'.

Siirt Cumhuriyet Bassavcisi Muhammed Yasin Basbay, "Eger biz bu adalet duygusunu toplumun en alt seviyesinden en üst seviyesine kadar herkese yansitabilirsek, asil devlet ve millet olarak bir sonsuzluga dogru, kiyamete kadar bu devletin varligini devam ettirecegimizden eminiz." dedi.

Basbay, 2021-2022 Adli Yil Açilisi dolayisiyla Adliye bahçesinde düzenlenen törendeki konusmasinda, devletin ve topumun en büyük mihenk tasindan birinin adalet oldugunu söyledi.

Adalet sistemi içerisinde kendilerine çok büyük görev ve sorumluluklar düstügünü ifade eden Basbay, söyle konustu:

"Adaletin yerini bulmasi için toplumdaki her bireyin üzerine görev düsüyor. Eger biz bu adalet duygusunu toplumun en alt seviyesinden en üst seviyesine kadar herkese yansitabilirsek, asil devlet ve millet olarak bir sonsuzluga dogru, kiyamete kadar bu devletin varligini devam ettirecegimizden eminiz. Bunun bilincindeyiz. Adalet Bakanimizin sözüyle devam edelim. Ne diyordu; birakin adalet yerini bulsun, isterse kiyamet kopsun."

Vali ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu da hakim ve savcilarin çok saygin bir görevi icra ettigini vurgulayarak "Adalet, devletin, mülkün ve toplumun temelidir. Eger hayallerimizi gerçeklestirebilirsek bunun en temel sarti hukuk devleti olmaktan geçmektedir." dedi.

Adalet Komisyon Baskani Erhan Obut da yeni adli yilda da en büyük hedeflerinin adalet hizmetinin etkin, verimli, hizi ve tarafsiz bir sekilde yerine getirmesi olacagini dile getirdi.

Toplumun adalete olan ihtiyacini saglamak ve bunu ayakta tutmanin adalet teskilatinin temel görevlerinden biri oldugunu kaydeden Obut, sunlari kaydetti:

"Adalet teskilatimiz, salginin getirdigi sartlar ve yogun çalisma temposuna ragmen bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da toplumun tüm kesiminin adalet beklentisini adil, tarafsiz, bagimsiz ve etkili bir sekilde sürdürmeye devam edecek. Yarginin asli unsuru olan avukatlar, meslektaslarimiz da zor sartlara ragmen meslegini icra etmektedirler. Adaletin tecelli etmesi adina her türlü yardimi ve kolayligi göstermektedirler."

Baro Baskani Nizam Dilek de demokratik bir hukuk devleti için hukukun üstünlügü ilkesinin esas alinmasi gerektigine isaret etti.

Törene, hakim ve savcilar, baro üyeleri ve adli çalisanlar katildi.

Kaynak: AA