61. Geleneksel Kurtdereli Yagli Güresleri'nin Baspehlivani Ali Gürbüz Oldu

Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan: 'Bundan önce güreste madalya alirdik, bu olimpiyatta ilk defa okçulukta da altin madalya kazanmis olduk'.

Balikesir Büyüksehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafindan "Cihan Pehlivani" Kurtdereli Mehmet Pehlivan anisina bu yil 61'incisi düzenlenen Kurtdereli Yagli Güresleri'nde baspehlivanligi, Ali Gürbüz kazandi.

Karesi Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, binlerce güresseverin ilgiyle takip ettigi etkinlik, Yagli Güres Birligi ve Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz ile Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan'in ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Güreslerde bu yilin agaligini, açik arttirmada 561 bin lira vermeyi taahhüt eden Abdullah Altintas üstlendi.

Müsabakalarda 71 baspehlivan arasindan finale çikan Ali Gürbüz, rakibi Yusuf Can Zeybek'i de alt ederek baspehlivanliga ulasti.

- Geleneksel sporlarin gelismesi

Organizasyonun açilisinda konusan Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) Baskani Bilal Erdogan, güreslerin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Türkiye'nin her yerinde, basta güres olmak üzere tüm geleneksel sporlarin gelismesi için destek olmaya devam edeceklerini dile getiren Erdogan, "Bunlarin sonuçlarini da olimpiyatlarda görmeye devam edecegiz. Bundan önce güreste madalya alirdik, bu olimpiyatta ilk defa okçulukta da altin madalya kazanmis olduk. Bundan sonra insallah geleneksel sporlarimizla, olimpik sporlarin da altyapisini olusturdugu için, daha çok basariyi, daha çok madalyayi ülkemize kazandirmaya devam edecegiz. Daha da önemlisi, bu geleneksel sporlarimiz vasitasiyla milletimizin kimligini, kültürünü, degerlerini daha yükseklere tasimaya devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Müsabakalar sonrasi açiklamada bulunan Ali Gürbüz ise 2019 senesinin ardindan bu yil da Kirkpinar Yagli Güresleri'nin baspehlivanligini kazandigini animsatip, hedefinin altin kemer oldugunu vurguladi.

Baspehlivanlik karsilasmalari sonrasi protokol üyeleri tarafindan dereceye giren güresçilere ödülleri verildi. Baspehlivan Gürbüz'e kupasini Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan takdim etti.

Yaklasik bin pehlivanin kol bagladigi güresleri, Balikesir Valisi Hasan Sildak, BBP Genel Baskani Mustafa Destici, AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey, CHP Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Akin, Yagli Güres Birligi ve Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, Balikesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ilter Kus ile ilçe belediye baskanlari da izledi.

Kaynak: AA