TAV'in Islettigi Medine Havalimani'na 'Orta Dogu'nun En Iyi'Si Ödülü

TAV Havalimanlari Isletmelerden Sorumlu Grup Baskani Kürsad Koçak: 'Kutsal Topraklar’in giris kapisi Medine Havalimani’nin hizmet kalitesiyle bölgenin en iyisi seçilmesinden mutluluk duyuyoruz'.

TAV Havalimanlari tarafindan isletilen Suudi Arabistan’in Medine Havalimani, yolcu degerlendirmelerine göre verilen Skytrax ödüllerinde “Orta Dogu’nun En Iyi” en iyi havalimani seçildi.

TAV'dan yapilan açiklamaya göre, TAV’in portföyünde yer alan Riga, Zagreb ve Tiflis de Dogu Avrupa’nin en iyi 10 havalimani arasinda yer aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen TAV Havalimanlari Isletmelerden Sorumlu Grup Baskani Kürsad Koçak, TAV olarak sekiz ülkede 15 havalimani islettiklerini hatirlatarak, "Servis sirketlerimizle birlikte ürün ve hizmetlerimiz 26 ülkede 92 havalimaninda yer aliyor. Entegre is modelimiz sayesinde, seyahat deneyiminin her adiminda hizmet veriyoruz. Böylece yolcularimizin ihtiyaçlari ve beklentilerini yakindan takip ederek, hizli bir sekilde inovatif çözümler üretiyoruz. Kutsal Topraklar’in giris kapisi Medine Havalimani’nin hizmet kalitesiyle bölgenin en iyisi seçilmesinden mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandi.

TAV Havalimanlari, 2019’da 8,4 milyon yolcuya hizmet veren Medine Havalimani’ni 2037’ye kadar isletme hakkina sahip bulunuyor. Agirlikli olarak umre ve hac yolcularina hizmet veren havalimaninda, TAV’in yaklasik 1,2 milyar dolar yatirimla yeniledigi yolcu terminali Nisan 2015’te hizmete açildi. Yeni terminal binasi Orta Dogu ve Kuzey Afrika bölgesinde Enerji ve Çevresel Tasarimda Liderlik (LEED) sertifikasi alan ilk bina oldu.

1999’dan bu yana verilen Skytrax Dünya Havalimani Ödülleri kapsaminda tüm dünyada 500’den fazla havalimani yolcu anketleriyle 30’dan fazla kritere göre degerlendiriliyor. Bu yil pandemi nedeniyle alinan önlemleri degerlendirmek üzere anket kapsami genisletildi.

Kaynak: AA