Sürülerin Nemrut Dagi'ndaki Tozlu Yolculugu Fotograf Sanatçilarindan Ilgi Görüyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde besiciler tarafindan Nemrut Dagi eteklerinden Van Gölü sahiline getirilen küçükbas hayvan sürülerinin, gün batimindaki tozlu yolculugu fotograf sanatçilarindan ilgi görüyor.

Tatvan'in Kiyidüzü köyündeki besiciler, küçükbas hayvan sürülerini otlatmak için ilkbahar aylarindan itibaren Nemrut Dagi'nin eteklerindeki yaylalara çikiyor.

Günde iki kez 15 kilometre mesafedeki köye getirilen hayvanlarin, hem süt sagimi yapiliyor hem de su ihtiyaçlari burada karsilaniyor.

Kavurucu sicakta ilerleyen sürülerin vadiden geçerken çikardiklari toz bulutunun, gün batiminin kizilligiyla bütünlesmesi güzel görüntüler olusturuyor.

Her yil birçok ilden Bitlis'e gelen fotograf sanatçilari, toz bulutu içinde ilerleyen sürüleri görüntülemeye çalisiyor.

Fotograf sanatçisi Fatih Mehmet Özdemir, AA muhabirine, farkli illerdeki fotograf sanatçilariyla sürülerin tozlu yolculugu için Tatvan'a geldiklerini söyledi.

Tatvan'in dogal güzelliklerini ve Kiyidüzü köyündeki sürülerin yolculugunu fotograf karelerine yansittiklarini anlatan Özdemir, söyle konustu:

"Ögle saatlerinde koyunlarin yayladan gelisini çektik. Sürüyü takip ederek süt sagimina sahit olduk. Bunu fotografladik. Günesin batisina dogru sürülerin dönüsünü takip edip birbirinden güzel kareler yakalamaya çalistik. Burasi fotograf anlaminda çok güzel imkanlar sunuyor. Burasi ugrak noktamiz olmaya basladi. Fotografçilarin buraya yogun talebi var. Fotograf çekmenin yani sari yöre halkindan da çok memnunuz. Bize sofralarini açiyorlar. Çok sicak karsilaniyoruz."

Bursa'dan gelen fotograf sanatçisi Ahmet Çetin ise doga fotografçiliginin yani sira geçmisi olan köylerde çekim yaptiklarini belirtti.

Bugün de Kiyidüzü köyünde muhtesem bir atmosfere taniklik ettiklerini aktaran Çetin, "Burada koyunlar sabah aksam göl kiyisina iniyor, tekrar toz içinde yaylaya gidiyor. Burada çok karmasik duygular yasiyorum. Güzel zaman geçiriyorum. Birbirinden güzel fotograf kareleri yakaladik. Tekrar gelmeyi planliyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA