Samsun Emniyeti Açik Sahne Yaz Etkinliklerinde Birimlerini Tanitti

Samsun Büyüksehir Belediye Baskanliginca düzenlenen açik sahne yaz etkinlikleri kapsaminda, II Emniyet Müdürlügü birimlerini tanitti.

Atakum ilçesi Çobanli Iskelesi Meydani'ndaki açik sahne yaz etkinlikleri kapsaminda Samsun Emniyet Müdürlügünce düzenlenen 4-5 Agustos tanitim günlerinde, Toplum Destekli Polislik, Asayis, Çevik Kuvvet, Narkotik Suçlarla Mücadele, Olay Yeri Inceleme, Siber Suçlarla Mücadele, Deniz Limani, Trafik Denetleme Sube Müdürlükleri ile Insansiz Hava Araçlari Bürosu stant açti.

Etkinlige gelen protokol ve vatandaslari polis maskotlari "Kanka" ile "Sahin" karsiladi.

Il Emniyet Müdürü Ömer Urhal, burada yaptigi konusmada, 176 yillik tarihe sahip Türk Emniyet Teskilati'nin, ülkenin güvenlik huzurunu saglamak için her geçen gün büyüdügünü ve güçlendigini söyledi.

Her türlü suç odagina kadar büyük bir mücadele ortaya koyan teskilatimiz, nitelikli personeli, yüksek standartli teknik altyapisi ve donanimiyla yeni hedeflere kararlilikla yürümektedir. Bu dogrultuda her geçen gün artan performansiyla gelisim, degisim ve dönüsüm esasli egitimlerimizi sürdürürken diger yandan da vatandaslarimizin güvenlik hizmetlerine katilimini önemsiyoruz. Dolayisiyla teskilatimizin görevlerinde tam bir basariyla ulasmasi için vatandaslarimizin destegi bizim için vazgeçilmez birer unsurdur.

Urhal, Içisleri Bakanliginin hayata geçirdigi "Kadin Destek Uygulamasi (KADES)", "UYUMA" ve HAYDI" uygulamalari ve "En Iyi Narkotik Polisi; Anne" projelerini anlatti.

Konusmanin ardindan Narkotik Suçlarla Mücadele Subesinde görevli polis memurlari Serdar Bulut ve Yasin Igci, narkotik köpegi "Tony"'nin gösterisini sundu. Valize saklanan uyusturucuyu bulan Tony, izleyenlerin begenisini kazandi.

Programda, Emniyet tarafindan hazirlanan bilgilendirme videolari izletildi.

Etkinlige Vali Zülkif Dagli, Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Il Jandarma Komutani Albay Ibrahim Güven, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Ikmal Yarbay Tuncay Bakircioglu, Emniyet teskilati ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA