Al Jazeera Televizyonu, Bir Çalisaninin Kahire Havalimani'nda Gözaltina Alindigini Açikladi

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, Misirli çalisanlarindan gazeteci Rebii es-Seyh'in Uluslararasi Kahire Havalimani'nda gözaltina alindigini bildirdi.

Al Jazeera Mubasher kanalinin haberinde, ailesiyle birlikte kisa bir tatil için Katar'dan Misir'a gelen basin mensubu Seyh'in, Uluslararasi Kahire Havalimani'na vardiginda güvenlik güçleri tarafindan gözaltina alindigi belirtildi.

Haberde, Misir Devlet Güvenlik Savciliginin, Al Jazeera Mubasher kanalinda çalisan Seyh hakkinda "yalan haber yaymak" suçlamasiyla 15 gün hapis cezasi verdigi ifade edildi.

Al Jazeera televizyonunun, Seyh'in serbest birakilmasi için Misir makamlariyla görüsmelerde bulundugu, Misir makamlarinin henüz konuya iliskin resmi bir açiklama yapmadigi ifade edildi.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, yaklasik 8 yil aradan sonra 31 Temmuz'da ilk kez Misir'dan canli yayin yaptigini duyurmustu.

Al Jazeera, 14 Agustos 2013'te Rabia ve Nahda meydanlarinin bosaltilmasinin ardindan Misir'daki ofislerini idari olarak kapatmis, 1 ay sonra da Misir yargisi Al Jazeera Mubasher Misir'in kapatilmasina karar vermisti.

Misir ile Katar arasindaki iliskiler, 2017 yilinda yasanan Körfez krizinin ardindan 5 Ocak 2021'de Suudi Arabistan'in El-Ula kentinde gerçeklestirilen 41. Körfez Isbirligi Konseyi Zirvesi ile düzelmeye baslamisti.

Krizin sona ermesinin ardindan olumlu adimlar atilmis, iki ülke karsilikli olarak büyükelçi atamisti.

Kaynak: AA