Bakan Karaismailoglu, Yargitay Kavsagi'nda Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Baskentimizde degeri gün geçtikçe artan Incek bölgemizdeki Sehit Savci Mehmet Kiraz Bulvari üzerinde yer alan Yargitay Kavsagi Projesi'nin yapim çalismalarini tamamladik' 'Yargitay Köprülü Kavsagi, Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in tesrifleriyle yarin Yargitay binasiyla hizmete açilacak'.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, baskentin Incek bölgesinde yapimi tamamlanan Yargitay Köprülü Kavsagi'nin yarin hizmete açilacagini bildirdi.

Karaismailoglu, kavsakta incelemede bulunduktan sonra yaptigi açiklamada, Türkiye'nin bir süredir dogal afetlerle mücadele ettigini animsatarak, ülkenin güneyinde yangin, kuzeyinde ise sel afetleri yasandigini hatirlatti.

Devletin tüm kurumlarinda oldugu gibi seferberlik halinde Bakanlik olarak sorumluluk alanlari çerçevesinde atilmasi gereken her adimi seri bir sekilde attiklarini dile getiren Karaismailoglu, "Milletimizin her zaman oldugu gibi bu aninda da yaninda, onlarla omuz omuza olduk. Milletimizin hayatini en kisa sürede normale dönüstürmek için tüm imkanlarla çalismalarimizi gerçeklestirdik. Bati Karadeniz Bölgemizdeki erisime kapanan yollarimizi kisa sürede açtik." diye konustu.

Dereler, çaylar üzerindeki geçisi saglayan köprülerin yikilmasiyla adeta adaya dönen sehirlere ulasimi geçici köprüleri insa ederek sagladiklarini anlatan Karaismailoglu, söyle devam etti:

"Kalici köprülerin insa çalismalarina da basladik. baska bir taskinda herhangi bir hasara müsaade etmeyecek bir mühendislik yaklasimiyla planlanan bu köprülerimizde insaatlarimiz sürüyor. Bir yandan da ülkemizin dört bir kösesinde devam eden, bütünsel kalkinma hedeflerimizi destekleyecek, ülkemizin Orta Koridor’da küresel bir lojistik güç haline dönüstürecek altyapi projelerimiz için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin vurguladigi gibi Türkiye, artik bölgesinde ve dünyada her kritik meselede söz sahibi bir ülkeye dönüstü. Bu gücü küresel ticarette de saglamak için daha çok çalismamiz gerektigini biliyoruz."

Karaismailoglu, bu dogrultuda bugüne kadar Kuzey Marmara Otoyolu, Istanbul-Izmir Otoyolu ve Osman Gazi Köprüsü, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nu, Marmaray, Istanbul Havalimani, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Filyos Limani gibi pek çok projeyi hayata geçirdiklerini, geçirmeye de devam edeceklerini ifade etti.

Vatandaslarin ulasim ve iletisim alaninda, hayatini kolaylastiracak bölgesel projeleri de unutmadiklarina dikkati çeken Karaismailoglu, söyle konustu:

"Projelerimiz arasinda önem arz eden bir projemiz olan Ankara Yargitay Kavsagi'ndayiz. Baskentimizde degeri gün geçtikçe artan Incek bölgemizdeki Sehit Savci Mehmet Kiraz Bulvari üzerinde yer alan Yargitay Kavsagi Projesi'nin yapim çalismalarini tamamladik. Bu yol güzergahi, günde 47 bin aracin geçis yaptigi baskentimizin trafik yogunlugu çok yüksek olan bölgelerinden birisidir. Yani basindaki Anayasa Mahkemesi'ne ek olarak Yargitay Kampüsü'nün de burada yapilmis olmasi, bu hattaki araç trafik yogunlugunu daha da artiracaktir. Bu trafikten kaynaklanan yogunlugu rahatlatmak amaciyla, tamamladigimiz kavsakla bu kesimdeki ulasimin kesintisiz, emniyetli ve akici olmasini saglayacagiz."

Karaismailoglu, bu yilin mart ayi sonunda ihalesini gerçeklestirdikleri projenin 151 metresi kapali kesit olmak üzere toplam 500 metre uzunlugunda köprülü kavsak yaklasim, baglanti ve yan yollardan olustugunu belirterek, toplam proje uzunlugunun 1,5 kilometre oldugunu bildirdi.

Proje kapsaminda olusturulan 10 bin metrekarelik peyzaj alaninda, 50 bin mevsimlik çiçek, 19 bin çali ve 4 bin 330 agacin yer aldigini ifade eden Karaismailoglu, Yargitay Kavsagi'ni 4 ay gibi kisa sürede tamamladiklarini kaydetti.

"Yargitay Köprülü Kavsagi, Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in tesrifleriyle yarin Yargitay binasiyla hizmete açilacak." diyen Karaismailoglu, Bakanlik olarak bölgesel kalkinmaya da hizmet edecek, vatandaslarin yasam kalitesini yükseltecek ana yol arterlerine baglayan baglanti yolu, kavsak viyadük, köprü ve tünelleri tamamlayarak, vatandasin hayatini kolaylastirdiklarinin altini çizdi.
Kaynak: AA