Avrupa Borsalari Ekonomik Güvenin Agustosta Gerilemesiyle Günü Hafif Yükselisle Kapadi

Avrupa borsalari, Fed’in "güvercin" tonlu mesajlarinin küresel pay piyasalarinda risk algisinda iyilesme saglamasina ragmen, Avro Bölgesi’nde ekonomik güvenin bu yil ilk kez gerilemesiyle günü "hafif" yükselisle tamamladi.

Kapanista, gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,07 artisla 472,68 puana çikti.

Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,22 deger kazanarak 15.887,31 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,08’lik artisla 6.687,3 puana ve Italya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,7’lik yükselisle 26.652,56 puana ulasti.

Bugün resmi tatil nedeniyle Ingiltere pay piyasalarinda, islem gerçeklesmedi.

Avro/dolar paritesi ise TSI 19.38 itibariyla yüzde 0,01 artarak 1,179 seviyelerinden islem gördü.

Bu arada, Delta varyanti ve tedarik zincirinde darbogazlarin sürmesiyle Avro Bölgesi ekonomik güven endeksi temmuzdaki 119’dan agustosta 117,5 seviyesine geriledi. Böylece Avro Bölgesi’nde ekonomik güven bu yil ilk kez gerilemis oldu.

Analistler, Fed Baskani Jerome Powell'in Jackson Hole'da bu yila iliskin faiz artirim konusunda acele edilmeyecegi yönündeki mesajlarinin küresel pay piyasalarinda risk algisinda iyilesme sagladigini belirtti.

Salgin ve tedarik zincirindeki sikintilarin Avrupa ekonomisine iliskin göstergelerde olumsuz etkiler olusturmayi sürdürdügünü ifade eden analistler, Powell’in "güvercin" tonlu mesajlarina ragmen, Avro Bölgesi'nde ekonomik güvenin bu yil ilk kez gerilemesinin yatirimcilarin ekonomik toparlanmanin gelecegiyle ilgili endiselerini artirdigini kaydetti.

Kaynak: AA