AB, ABD Ve 5 Ülkeyi Güvenli Seyahat Listesinden Çikardi

Avrupa Birligi (AB) ülkeleri, Covid-19’la mücadele kapsaminda ABD ile beraber Kosova, Israil, Karadag, Lübnan ve Kuzey Makedonya’yi güvenli seyahat listesinden çikardi.

AB, ABD Ve 5 Ülkeyi Güvenli Seyahat Listesinden Çikardi
AB üyesi ülkeler, korona virüsün yayilmasini önlemek amaciyla uluslararasi seyahat listesini güncelleyerek, ABD ve 5 ülkenin AB’nin güvenli seyahat listesinden çikarildigini duyurdu. Güncellenen listeye göre ABD ile beraber Kosova, Israil, Karadag, Lübnan ve Kuzey Makedonya seyahat kisitlamalarinin uygulandigi ülkeler arasinda yer aldi.

AB güvenli seyahat listesinde ise su anda 17 ülke bulunuyor. Listede Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, Arnavutluk, Ermenistan, Avustralya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Brunei, Ürdün, Katar, Moldova, Suudi Arabistan, Sirbistan, Singapur, Güney Kore, Ukrayna ve Çin yer aliyor.

AB’de yer alan ülkeler kendi sinir politikalarini belirleme özgürlügüne sahip olsa da AB güvenli seyahat listesi ile blok genelinde seyahat kurallarinin birlestirilmesi ve ortak hareket edilmesi amaçlaniyor. AB ülkelerinin belirleyecegi politikalara göre, seyahat kisitlamalari listesinde bulunan ülkelerden gelen ziyaretçilere test ve karantina uygulama zorunlulugu gibi daha siki yaptirimlar uygulaniyor. Avrupa Konseyi, her iki haftada bir seyahat kisitlamalari listesini gözden geçiriyor ve gerektiginde güncelliyor.

(Aylin Albayrak/IHA)
Kaynak: İHA