Yaylada Halk Pazarina Konserli Açilis

İçel’in Anamur ilçesine bagli Abanoz Yaylasinda yapimi tamamlanan halk pazari, ünlü sanatçi Tugçe Kandemir konseri ile hizmete açildi.

Yaylada Halk Pazarina Konserli Açilis
Anamur Belediye Baskani Hidayet Kilinç’in talimati ile Akpinar Yaylasinda hizmete açilan pazaryerinin ardindan Abanoz Yaylasinda da belediye tarafindan yapimi tamamlanan pazaryeri yapilan törenin ardindan hizmete açildi.

MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, MHP İçel Milletvekilleri Baki Simsek, Olcay Kilavuz, MHP Il Baskan Yardimcisi Cemil Parlar, MHP Anamur Ilçe Baskani Adnan Gübbük, Ülkü Ocaklari Baskani Mehmet Emin Erdinç, AK Parti Ilçe Baskani Feyzi Yilmaz, mahalle muhtarlari STK temsilcileri ve vatandaslarin yogun katilimi ile gerçeklestirilen açilis töreninde ünlü sanatçi Tugçe Kandemir sahne aldi.

Yapilan açilis töreninde konusan Anamur Belediye Baskani Hidayet Kilinç göreve geldigi günden bu yana gerçeklestirdigi hizmetleri anlatti.

2019’da belediyenin mali durumunun içler acisi oldugunu ifade eden Kilinç, "Göreve geldigimizde belediyemizin aslinda ekonomik olarak batik bir belediye oldugunu tespit ettik. 2 yilda yaptigimiz tasarruflar ve aldigimiz hibelerle Anamur Belediyesini birçok il belediyesinde olmayan imkanlarla donattik. Bugün kendi asfaltini kendisi üreten, kendi micirini kendisi üreten kendi personelleri ile pazaryerleri yapan bir belediye haline getirdik. Seçim döneminde ne söz vermissek bugün daha fazlasini yapabilecek imkan ve ekipmana sahip bir belediyemiz var. Insallah görev süremiz içerisinde söz verdigimizden çok daha fazlasini yapacagiz" dedi.

Açilis töreni ve konserin Covid-19 salgini nedeniyle haksiz olarak elestirildigini belirten Kilinç, "Sosyal medyada, su anda salgin var konser mi yapilir seklinde elestiriler görüyoruz. Ayni konseri İçel Büyüksehir Belediyesi de yaptigi halde yalnizca Anamur Belediyesinin elestirilmesini kabul etmiyor ve üzülüyorum. Biz konser alaninin girisinde vatandaslarimiza dezenfektan ve maske dagitimi yapiyoruz. Ayrica vatandaslarimizin sosyal mesafeye uygun olarak bir araya gelmesi için de mücadele ediyoruz" diye konustu.



"İçel Büyüksehir Belediyesine çagrida bulunuyorum, yapamayacaksan ben yaparim"

Açilis programinda İçel Büyüksehir Belediyesine çagrida bulunan Kilinç, Büyüksehir Belediyesinin kendi görevlerini ilçe belediyelerine yikmak istedigini belirtti.

Büyüksehir Yasasi ile ilçe sinirlari içerisinde yapilmasi gereken belediye hizmetlerinin yüzde 30’unun ilçe belediyesine, yüzde 70’inin büyüksehir belediyesine ait olduguna dikkat çeken Kilinç söyle devam etti:

"İçel Büyüksehir Belediyesi kendi görevlerini Anamur Belediyesinin yapacagini iddia ediyor. Ancak bununla ilgili yazdigimiz resmi yazilara cevap vermeye dahi tenezzül etmiyor. 2020 yilinin Mayis ayinda Anamur sinirlari içerisinde acilen yapilmasi gereken ancak Büyüksehir Belediyesi sorumlulugunda olan yollarin Anamur Belediyesi tarafindan yapilmasi için meclis karari aldik. CHP’li meclis üyelerinin de olumlu görüs bildirdigi bu karari Büyüksehir Belediyesine resmi yazi ile gönderdik. Neredeyse 2 sene oldu cevap alamadik. Burada yaylalarimiz arasinda ulasim saglayan bir yolun bizim oldugunu iddia ediyorlar. Bunu resmi yazi ile soruyorum, sizinse yapin bizimse bize ait oldugunu bildirin yapalim diyorum ne yolu yapiyorlar ne cevap veriyorlar."

Konusmalarin ardindan gerçeklestirilen açilis duasi ve kurdele kesimi sonrasi sahne alan sanatçi Tugçe Kandemir Anamurlulari doyasiya eglendirdi.
Kaynak: İHA