Osmaniye'de Doktor Ile Tartisan Cumhuriyet Savcisi Hakkinda Kovusturmaya Yer Olmadigina Karar Verildi

Osmaniye'de 4 ay önce tedavi için gittigi hastanede doktorla tartisan cumhuriyet savcisi hakkinda kovusturmaya yer olmadigi kararlastirildi.

Osmaniye Devlet Hastanesinde görevli ortopedi doktoru K.G.G. ile muayene olmak için hastaneye gelen Osmaniye Adliyesinde görevli cumhuriyet savcisi M.B. arasinda 12 Nisan'daki tartisma sonrasi doktor K.G.G'nin "basit yaralama ve basit tehdit" iddiasiyla M.B'den sikayetçi olmasi üzerine sorusturma baslatildi.

Bu kapsamda, Osmaniye'nin bagli oldugu bölge adliye mahkemesinin bulundugu Adana'ya gönderilen sorusturma dosyasini inceleyen Adana Cumhuriyet Bassavciligi, müsteki, sanik ve taniklarin ifadeleri ve hastane güvenlik kamera kayitlarinin incelenmesinin ardindan savci M.B. hakkinda "basit yaralama ve basit tehdit" suçlamalariyla ilgili "delil yetersizligi ve unsur yoklugu nedeniyle kamu adina kovusturma yapilmasina yer olmadigina" karar verdi.

Osmaniye Devlet Hastanesine 12 Nisan'da muayene olmak için giden cumhuriyet savcisi M.B. ile hastanede görevli ortopedi doktoru K.G.G. arasinda tartisma çikmis, tartismayla ilgili iddialar üzerine Osmaniye Cumhuriyet Bassavcisi Ahmet Tekne yazili açiklama yaparak, doktor K.G.G'nin, savci M.B'nin sikayeti üzerine Cumhuriyet Bassavciligna çagirilip ifadesinin alinmasinin ardindan serbest birakildigini belirtmisti.

Kaynak: AA