Van Il Saglik Müdürü Sünnetçioglu'ndan 'Asi Olun' Çagrisi

Van Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioglu, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananlarin asi yaptirmamanin pismanligini yasadigini belirterek, herkese asilarini yaptirmasi çagrisinda bulundu.

Il Saglik Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Sünnetçioglu, Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Cavit Türker, Saglik Hizmetleri Baskani Dr. Fatih Taman ile Van Egitim ve Arastirma Hastanesi Ipekyolu ek binasinda Kovid-19 tedavisi gören hastalari ziyaret etti.

Sünnetçioglu, asisini yaptirmayan vatandaslarin pismanliklarina taniklik ettiklerini belirtti.

Kovid-19 yakalanan hastalarin 'keske asimi yaptirsaydim' diye serzeniste bulundugunu belirten Sünnetçioglu, "Hastanede Kovid-19 asisini yaptirmamis hastalar yogunluktadir. 'Asi olmadigim için çok pismanim' diyen hasta orani yüksek. Hastaligin bu kadar zor oldugunu bilmediklerini anlatiyorlar." dedi.

Delta varyantinin su an tüm ülkede ve dünyada hakim oldugunu aktaran Sünnetçioglu, sunlari kaydetti:

"Asiyi hiçbir tereddüt duymadan gidip yaptirmamiz lazim. Asilanmamis insanlarin hastaneye daha fazla geldigini görüyoruz. Eger kisi ikinci ve üçüncü doz asini olduysa, hastaligi hafif ya da belirti göstermeden atlatacaktir. Asi olmayanlarin yogun bakima gitme ihtimalleri çok fazladir. Özellikle yogun bakima ve hastaneye yatislarin azaltmasi adina lütfen asi olalim. Maske ve mesafeye çok dikkat edin."

Hastanede tedavisi süren Dilaver Çinar ise asi yaptirmamanin pismanligini yasadigini belirterek, "Dedikodulara inanarak asi olmaktan kaçindim. Keske asi olsaydim. Herkesin asi olmasini tavsiye ediyorum. Zor gönler geçirdim. Bir aydir ailemden uzak yogun bakimda kaldim. Dügün, taziye ve kalabalik ortamlardan uzak durmalarini, maske, mesafe ve kurallara uymalarini tavsiye ediyorum. Beni tekrar yasama baglayan saglik çalisanlarindan Allah razi olsun." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA