Türki Cumhuriyetlerden Malazgirt Zaferi Kutlamalarina Yogun Ilgi

Malazgirt Zaferi’nin 950. yildönümü kapsaminda Bitlis’in Ahlat ilçesinde yapilan etkinliklere Türki cumhuriyetlerden yogun katilim gerçeklesti.

Türki Cumhuriyetlerden Malazgirt Zaferi Kutlamalarina Yogun Ilgi
Ahlat’ta ’1071 Sultan Alparslan Ahlat Otagi’nin kuruldugu Çarho mevkisindeki Millet Bahçesi’nde kutlu zaferin yildönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Ok atislarinin yapildigi ve uçurtma senliginin düzenlendigi etkinlik alaninda atli spor gösterileri de yogun ilgi görüyor. Türkî cumhuriyetlerin de ilk defa katildigi kutlamalar renkli görüntülere sahne oluyor. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da bugün katilmasi beklenen programda, kurulan çadirda ülkelerini tanitan Türki cumhuriyetlerin tanitimi yogun ilgi görüyor. Azerbaycanli görevliler mutfaklari basta olmak üzere geleneksel kiyafetlerini tanitirken, ’Çirpinirdi Karadeniz’ sarkisiyla da ziyaretçilerini agirliyor.

“Türkler tarih yazmaya devam ediyor”

IHA muhabirine konusan Azerbaycan Kars Baskonsolosu Nuri Guliyev, Türki cumhuriyetlerden 10 ülkenin etkinliklere katildigini belirtti.

Kurulan çadirlarinda özellikle milli degerlerine yönelik tanitimlar yaptiklarini ifade eden Baskonsolos Guliyev, “Burada milli yemeklerimizi, kiyafetlerimizi, halk müzigimizi, resim eserlerimizi ve yazarlarimizin degerli eserlerini tanitiyoruz. Bu tanitimla farkli duygular içerisindeyiz. Malumunuz 44 günlük bir savasi kazandik. Hep kaybettigimiz topraklarimizi bu kez geri alamaya basladik. Buradaki etkinlikte de basardigimiz bu zaferin kutlamasini da yapiyoruz. Türkler tarih yazmaya devam ediyor” dedi.

Kirgizistan Büyükelçilik Atasesi Begimay Bakitbek ise ülkelerine ait kültür ve degerlerin tanitimini yaptiklarini belirterek, etkinliklerde ülkelerini daha da yakindan anlatma firsati bulduklarini kaydetti.

Kaynak: İHA