Penta Teknoloji'nin Yilin Ilk Yarisinda Cirosu Yüzde 57,4 Artarak 2,5 Milyar TL'ye Ulasti

Dünyanin önde gelen teknoloji markalarini Türkiye ile bulusturan Penta Teknoloji’nin yilin ilk 6 aylik döneminde konsolide cirosu geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 57,4 artarak 2,5 milyar TL’ye ulasti.

Bilgisayar, yazilim, baski çözümleri, sunucu, veri depolama ve ag ürünleri basta olmak üzere 30 yili askin süredir dünyanin önde gelen teknoloji markalarini ve bilgi teknolojileri ürünlerini tüketicilerle bulusturan Penta Teknoloji, 2021 ilk alti aylik finansal sonuçlarini Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) açikladi.

Penta Teknoloji’nin yilin ilk yarisinda konsolide cirosu, geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 57,4 artisla 2,5 milyar TL oldu. Ayni dönemde brüt kârini 179 milyon TL’ye yükselten Penta Teknoloji’nin FAVÖK’ü 132,5 milyon TL, FAVÖK marji ise yüzde 5,2 olarak gerçeklesti. Bu yil Mayis ayinda halka arzi tamamlanan Penta Teknoloji, yilin ilk yarisinda 32,1 milyon TL konsolide net kar elde etti.

“Güçlenen finansal yapimizla sirketimize deger katarken, ülkemizin dijital dönüsümüne yön veriyoruz”

2021 ilk 6 aylik finansal sonuçlari degerlendiren Penta Teknoloji Genel Müdürü Mürsel Özçelik sunlari söyledi:

“Türkiye’de son yillarda büyük bir ivme kazanan bilisim sektörünün en önemli oyuncularindan biri olan Penta Teknoloji büyümesini istikrarli bir sekilde sürdürüyor. Güçlü bir baslangiç yaptigimiz 2021 yilinda, büyük ilgiyle karsilanan halka arz sürecimizi tamamladik. Yilin ilk yarisinda da konsolide ciromuzu bir önceki yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 57,4 oraninda artirmayi basardik. Hissedarlarimizin da destegiyle sirketimize deger katarken, ülkemizin dijital dönüsümüne yön vermeye devam edecegiz.”
Kaynak: İHA