Japonya'da Kovid-19 Vakalarindaki Artis Saglik Sistemini Zorluyor

Japonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarinin artis trendinin sürmesi halinde ülkenin saglik sisteminin bu durumu kaldiramayacagi bildirildi.

Hükümete bagli Kovid-19 Danisman Heyetinin toplantisina katilan uzmanlar, ülke genelinde rekor düzeyde artis gösteren vaka sayilarina isaret etti.

Danisman Heyet Baskani Omi Sigeru, "Bu vaka oranlariyla, aslinda kurtarilabilecek hayatlari, artik hayatlari kurtaramayacak seviyeye geçiyoruz. Halihazirda bunu görebiliyoruz." dedi.

Tokyo Metropol Valiliginin düzenledigi toplantida konusan Tokyo Tip Federasyonu Baskan Yardimcisi Inokuçi Masataka da "Bu oranlarin sürmesi halinde saglik sistemi artik sürdürülemeyecek evreye geçecek." ifadesini kullandi.

Japonya'da salgininin basindan beri en yüksek günlük vaka sayisi dün saptandi. Kovid-19 vaka sayisi 20 bin 366 artarak 1 milyon 110 bin 625’e, virüse bagli can kaybi sayisi 25 artisla 15 bin 397’ye yükseldi.

Ülke genelinde 1478 kisi yogun bakim servislerinde Kovid-19 tedavisi görüyor.

???????Hükümet Tokyo ve çevresindeki Kanagawa, Saitama, Çiba ile güneydeki Osaka ile Okinawa adasinda ay sonuna kadar olaganüstü hal uyguluyor.

Kaynak: AA