Inegöl Belediyesi'nin Enkaz Ve Yarali Kurtarma Tatbikati Gerçegi Aratmadi

Bursa’nin Inegöl Belediyesi’nin Marmara depremi etkinlikleri kapsaminda düzenledigi Türkiye’de ilk olan "Enkaz ve yarali kurtarma tatbikati" gerçegi aratmadi. Yeniceköy Mahallesi’ndeki Belediyeye ait ömrünü tamamlamis depreme dayaniksiz 4 katli binanin yikimi ve ardindan yapilan kurtarma operasyonu nefes kesti. Inegöl Belediyesinin gönüllü 80 kisiden olusan INDAK ekibi, yikilan binanin altinda kalan canli mankenleri killarina bile zarar gelmeden kurtardilar.

Inegöl Belediyesi'nin Enkaz Ve Yarali Kurtarma Tatbikati Gerçegi Aratmadi
Yapilan egitimlerle profesyonel hale gelen INDAK ekibi, yikimin ardindan arama konusunda egitimli olan köpekle enkaz altinda kalan vatandaslarin yer tespiti yapildi. Enkaz altindaki 2 canli mankeni kurtarmak için zamanla yarisan ekiplerin titiz çalismasi büyük begeni topladi. Dikkatli sekilde enkaz altindan kurtarilan mankenleri gören vatandaslar, ekipleri ayakta alkisladilar.

Tatbikata Inegöl Kaymakami Eren Arslan, Belediye Baskani Alper Taban, AK Parti Inegöl Ilçe Baskani Mustafa Durmus ve davetliler katildi.

Konusma yapan Belediye Baskani Alper Taban, "1999 yilinda Marmara depremini yasadik. Deprem sonucu pek çok vatandasimizi kaybettik. Afetlerle ne kadar yüzlesebilirsek, ne kadar eksiklerimizi giderebilirsek, ne kadar vatandaslarimizin bu konudaki bilincini, egitimini, farkindaligini artirirsak, o kadar mücadelede basarili olmus olacagiz. Belediyemize ait depreme dayanikli olmayan binamizin yikimini yapacagiz. Gönüllülerden olusan INDAK ekibinin gerçege özdes kurtarmalarini görmüs olacagiz. Afetin olabilmesine karsi her zaman hazir olmaliyiz." dedi.

Kaymakam Eren Arslan ise," Su gerçegi kabul etmemiz lazim; dünya da son yillarda yasanan dogal afetler, hayatimizin bir parçasi haline geldi. Bazi afetlerden kaçinmak bizim elimizde degil. Depremi durduracak bir gücümüz yok. Depreme karsi alinacak tedbirler almak, depreme dayanikli yapilar yapmak bizim elimizde. Bu tür olaylara toplum olarak hazirlikli olmaliyiz." dedi.

Kaynak: İHA