Akçakale Kaymakamligi, Yolu Trafige Kapatip Eylem Yapan Çiftçilerin Darbedildigi Iddiasini Yalanladi

Akçakale Kaymakamligi, ilçede yolu trafige kapatip eylem yapan çiftçilerin jandarma tarafindan darbedildigi iddialarinin gerçegi yansitmadigini bildirdi.



Kaymakamliktan yapilan yazili açiklamada, ilçe kirsalindaki Pekmezli Mahallesi yakinlarinda yaklasik 150 kisilik bir çiftçi grubunun elektrik kesintilerini bahane ederek yol kapatma eylemi gerçeklestirdigi belirtildi.

Yolun açilmasi için gruba jandarma ekiplerinin uyarida bulundugu bildirilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Grubun kara yolunu trafige kapatmalari üzerine yolda toplanan kalabaliga yolu açmalari ve dagilmalari konusunda jandarmamiz tarafindan uyari yapilmis, yolu kapatan topluluk ikna yoluyla dagitilarak yol trafige açilmistir. Yasanan olay sirasinda bir vatandasimiz yerden aldigi taslarla kafasina vurarak kendi kendini yaralamis, yarali vatandasimiz hastaneye kaldirilarak tedavi altina alinmistir. Baska bir vatandasimiz ise yolu açmaya çalisan TOMA aracini engellemek için aracin altina ayagini uzatirken yine jandarma personelimiz tarafindan sahis engellenmistir. Yolu trafige kapatan çiftçilerin jandarma tarafindan darbedildigi seklinde çikan haber ve iddialar gerçegi yansitmamaktadir."

Kaynak: AA