Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Ayancik'ta Maalesef 2 Vatandasimiz Vefat Etti'

SINOP – Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Sinop Ayancik’ta maalesef 2 vatandasimiz vefat etti. Kayiplarimiz için de arama kurtarma çalismalari yogun bir sekilde devam ediyor” dedi.

Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Ayancik'ta Maalesef 2 Vatandasimiz Vefat Etti'
Ayancik’ta yasanan sel felaketine iliski ilk resmi verileri paylasan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Maalesef geçtigimiz sali gecesi baslayan asiri yagislar sonrasi Sinop, Kastamonu ve Bartin illerimiz sele maruz kalmistir. Su anda Sinop’un Ayancik ilçesinde bulunmaktayiz. Yagislarin etkisiyle il merkezinde ve çevre köylerinde su baskinlari meydana geldi. Sinop ilinde maalesef 2 vatandasimiz vefat etti ve kendilerine ulastik. Kayiplarimiz için de arama kurtarma çalismalari yogun bir sekilde devam ediyor. Ayancik Devlet Hastanesi’nde yatan hastalarimiz da Sinop merkeze nakliyesini ve tahliyesini yaptik dün gece itibariyla” diye konustu.



“Bu çok ender görülen bir yagis miktari”

Arama kurtarma çalismalarinin hizla sürdügünü belirten Bakan Karaismailoglu, “Ayancik Devlet Hastanesi’ni tekrar faaliyete almak içinde yogun bir çaba sarf ediyoruz. Insallah yarin itibariyla da faaliyete alma çabasi içerisindeyiz. Tabii, geçtigimiz sali günü itibariyla biz Ayancik ilçesinde 24 saatte metrekareye 240 kilogram yagis oldu. 36 saatte de 300 kilograma ulasan bir yagis oldu Ayancik’ta. Bu çok ender görülen bir yagis miktari. Sinop Ayancik ve Kastamonu Bozkurt ilçelerinde arama kurtarma ve ekiplerimiz tarafindan çalismalar araliksiz yürütülmektedir. Yine Bozkurt ilçesinde de önemli bir afet oldu. Özellikle Ayancik ve Bozkurt ve baglantili köylerinde çalismalarimiz yogun bir sekilde devam ediyor. Bölgede yürütülen çalismalara destek vermek üzere çok sayida AFAD, UMKE, Jandarma ve STK arama kurtarma ekipleri sevk edilmistir” seklinde konustu.

Bölgede afetin etkilerini ortadan kaldirmak üzere tüm kurumlarin koordine çalistigina anlatan Adil Karaismailoglu, “Yine bölgede afetin etkilerini ortadan kaldirmak için DSI, Yapi Isleri, Karayollari Genel Müdürlügü, Iller Bankasi ve devletimizin bütün kurumlari özellikle belediyeler basta Samsun Büyüksehir Belediyesi olmak üzere büyük bir çaba göstermektedir. Toplamda 17 helikopter, 1512 personel, 357 araç ve is makinesi su anda Ayancik, Türkeli ve çevre köylerinde su anda faaliyet göstermekteler. Sinop ili Ayancik ilçesinde mahallelerinde köylerinde 398 afetzede dün gece helikopterlerle tahliyesi tamamlanmistir. Enerji konusunda Ayancik merkezde su an itibariyla sehrin yüzde 70’ine elektrik verilmis durumda. Bu gece itibariyla da Ayancik’in yüzde 80’ine, yarin da tamamina elektrik vermek üzere bir çalisma yürütüyoruz” ifadelerini kullandi.

“Yikilan, kapanan, hasar gören bütün yollarla ilgili hasar tespit islemlerimiz tamamlanmistir”

Ulasim, içme suyu ve haberlesme konusunda yasanan sikintilarin giderilmesi içinde çaba gösterildigine deginen Bakan Karaismailoglu, “Yine içme suyu bakimindan Ayancik’ta da tabii çok büyük tahribat gördü mevcut sebeke suyu. Bu gece 22.00 itibariyla da Ayancik merkezinde sebeke suyunu vermeye baslayacagiz insallah. Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan da yarin itibariyla 28 ekiple hasar tespit çalismalari yine Ayancik ve Türkeli’de devam edecek. Insallah en kisa sürede bu hasar tespitlerini de bitirecegiz. Hem binalarda görülen hasarlari hem de araçlarda görülen hasarlar konusunda da yogun bir çalisma var. Yikilan, kapanan, hasar gören bütün yollarla ilgili hasar tespit islemlerimiz tamamlanmistir. Karayollari, DSI, Iller Bankasi, Yapi Isleri, belediyelerimizle birlikte bütün kurumlarimiz sahada koordineli bir çalisma yürütmektedir. Insallah karayolu ulasimin saglanmasiyla birlikte köylerdeki haberlesmedik sikintilari da ortadan kaldiracagiz” sözlerine yer verdi.

Tüm yaralara merhem olunacagi ve ilçenin tekrar ayaga kaldirilacagini belirten Karaismailoglu söyle konustu:

“Malumunuz ülkemiz bu afetlerle bu aralar çok sik yasamaya basladi ama Allah bir daha bu afetleri ülkemize ve bizlere yasatmasin. Ama afet oldugu durumlarda da biz hemen AFAD koordinasyonunda koordine olup bütün ülkemizin kurumlari, belediyeleri, valilikler topyekün bir mücadeleye giriyoruz. Bugünde onun örnegini görüyoruz. Güçlü bir sekilde sehri ayaga kaldirmak için topyekun bir mücadele var. Insallah bu afetin izlerini de kisa sürede ortadan kaldiracagiz. Insallah bu çalismalarimiz hizli bir sekilde devam edip buradaki yasamin sürekliligini saglayana kadar buradan ayrilmayacagiz Bu isleri yoluna koyacagiz.”
Kaynak: İHA