Antalya Ve Mugla'daki Yangin Söndürme Çalismalarina Katilan Kocaelili Itfaiyeciler Kente Döndü

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin: 'Güçlü bir itfaiye teskilatimiz var. Türkiye'ye model, öncü çalismalar yapan bir teskilatimiz var. Günlerdir ailelerinden uzaktalar ve büyük fedakarlik gösterdiler. Allah hepsinden razi olsun. Rabbim bir daha milletimize böyle sikintilar yasatmasin' Itfaiye eri Haluk Gülistan: 'Büyük destek aldik, devletimiz bütün imkanlariyla oradaydi. Müthis bir mücadele ve birliktelik vardi'

Antalya'nin Manavgat ilçesi ile Mugla'nin Yatagan ilçesindeki orman yanginlarini söndürme çalismalarinin ardindan Kocaeli'ye dönen itfaiye çalisanlari, aileleri ve mesai arkadaslari tarafindan karsilandi.

Itfaiye personelleri için Izmit ilçesindeki Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi bahçesinde karsilama töreni düzenlendi.

Alana araçlariyla gelen itfaiye personeli, ailelerine sarilarak hasret giderdi. Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ve Kocaeli'deki itfaiyeciler, yangin bölgesinde görev yapanlari tebrik etti.

- "Rabbim bir daha milletimize böyle sikintilar yasatmasin"

Büyükakin, gazetecilere yaptigi açiklamada, yangin bölgesinde görev yapan itfaiye personeliyle gurur duyduklarini söyledi.

Kocaeli'den giden itfaiyecilerin yangin bölgesindeki çalismalara önemli katki sagladigini ifade eden Büyükakin, "16 kisilik ekibimiz oradaki çalismalara büyük katki verdiler. Manavgat'taki yangin kontrol altina alindiktan sonra ekiplerimizi diger bölgeye naklettik. Oradaki çalismalar da tamamlandiktan sonra bugün yuvalarina döndüler ve ailelerine kavustular. Çalismalari için kendilerine tesekkür ediyoruz. Güçlü bir itfaiye teskilatimiz var. Türkiye'ye model, öncü çalismalar yapan bir teskilatimiz var. Günlerdir ailelerinden uzaktalar ve büyük fedakarlik gösterdiler. Allah hepsinden razi olsun. Rabbim bir daha milletimize böyle sikintilar yasatmasin."

-"Devletimiz bütün imkanlariyla oradaydi"

Günlerdir görmedigi 2,5 aylik oglu Izzet Aras'i kucagina alan itfaiye eri Haluk Gülistan da Türkiye'ye geçmis olsun dileklerini ileterek, yanginda sehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine bassagligi diledi.

Yanginda millet olarak büyük mücadele verdiklerini dile getiren Gülistan, "Üstümüze düsen görevi yaptigimiza inaniyorum. Güzel bir ekibe sahibiz. Yangin bölgesinde itfaiye ekipleri olarak yogun çalismalar yaptik. Bundan dolayi gururluyum. Büyük destek aldik, devletimiz bütün imkanlariyla oradaydi. Müthis bir mücadele ve birliktelik vardi. Bundan dolayi çok gururluyum." ifadesini kullandi.

Gülistan, yangin bölgesindeyken 2,5 aylik oglunu çok özledigini aktararak, oglunun telefonundaki görüntülerini izleyerek hasret giderdigini söyledi.

"Önce vatan" anlayisiyla bölgede görev yaptiklarini belirten Gülistan, üstlerine düsen görevi yerine getirmenin gurur ve mutlulugunu yasadigini kaydetti.
Kaynak: AA