'Halihazirda Bizim Hedef Nüfusumuzun Yüzde 68'I En Az Bir Doz Asisini Olmus Durumda'

Saglik Bakanliginca Covid-19 ile mücadele kapsaminda baslatilan asilama programinin hizla devam ettigini vurgulayan Ankara Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma, “Halihazirda bizim hedef nüfusumuzun yüzde 68’i en az bir doz asisini olmus durumda. Bu artarak da devam ediyor” dedi.

'Halihazirda Bizim Hedef Nüfusumuzun Yüzde 68'I En Az Bir Doz Asisini Olmus Durumda'
Ankara Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma, Ankara Sehir Hastanesi’nde üçüncü doz asisini oldu. Asi oldu. Asilama sonrasinda basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Il Saglik Müdürü Akelma, Baskent’te asilama programinin hizli bir sekilde ilerledigini ifade etti.

Suan ki asilama programina göre Ankara’da yasayan 18 yas ve üzeri nüfusun yüzde 68’inden fazlasinin en az bir doz Covid-19 asisi oldugunu söyleyen Il Saglik Müdürü Akelma, Baskent’teki hedefin asilama hakki olusan grubun yüzde 80’i ve üzerinde bir orana ulasmak oldugunu kaydetti.



“KONTROLLÜ BIR SEKILDE DÜSÜSÜ GÖRÜYORUZ”

Ankara’daki vaka sayilarinda son zamanlarda düsüs trendinin oldugunu ve bu trendin devam ettigini vurgulayan Ankara Il Saglik Müdürü Akelma, “Ankara’daki vaka sayilari haftalik olarak bakanligimiz tarafindan düzenli bir sekilde yayinlaniyor. Buradaki haftalik 100 bindeki vaka sayisina bakacak olursak, son 3 haftadir sayi olarak yüzde 90, yüzde 82 en son olarak da 71’e kadar düstü. Kontrollü bir sekilde düsüsü görüyoruz. Suan için herhangi anormal bir durum yok. Vaka sayilarindaki düsmenin önümüzdeki günlerde de bireysel önlemlere devam ederek hem de asilamadaki oranimizi artirarak ayni sekilde devam edecegini ön görüyoruz. Burada bizim için önemli olan nokta, tüm Ankara’daki arkadaslarimizin bizim için bireysel önlemler dedigimiz, yani özellikle mümkün olmadikça kalabalik ortamlara girmemeleri, girmek zorunda kalirsa da maske ve mesafe kurallarina dikkat etmeleri. Burada dikkat etmemiz gereken konu su, biz buna zaten devam ediyorduk. Ama endisemiz su, bundan vazgeçme veya rehavet olabilir, bundan vazgeçilmemesi bizim için esas” seklinde konustu.



“HEM ANKARA MERKEZINDE HEM DE 25 ILÇEMIZDE BÜTÜN HASTANELERDE ÇOK YOGUN BIR SEKILDE ASILAMA YAPIYORUZ”

Baskent’te yerinde asilama yönteminin ve mobil asilama ekiplerinin oldukça aktif bir sekilde islediginin altini çizen Il Saglik Müdürü Akelma, “Ankara olarak çok etkili bir asilama yapiyoruz. Oldukça etkin bir sekilde hem Ankara merkezinde hem de 25 ilçemizde bütün hastanelerde çok yogun bir sekilde asilama yapiyoruz. Zaten asilmada da 18 yasa indikten sonra Ankara ilinin hedef nüfusunun hepsi asilanabilecek hale geldi. Son oranlara bakacak olursak ülke ortalamasinin üzerindeyiz. Suan da yüzde 68 bandini geçtik ve bunun peyderpey daha da artacagini öngörüyoruz” ifadelerini kullandi.

“HALIHAZIRDA BIZIM HEDEF NÜFUSUMUZUN YÜZDE 68’I EN AZ BIR DOZ ASISINI OLMUS DURUMDA”

Suan ki asilama programina göre Ankara’da yasayan 18 yas ve üzeri nüfusun yüzde 68’inden fazlasinin en az bir doz Covid-19 asisi oldugunu söyleyen Il Saglik Müdürü Akelma, “Halihazirda bizim hedef nüfusumuzun yüzde 68’i en az bir doz asisini olmus durumda. Bu artarak da devam ediyor. Biz özellikle asilamada sunu hedefliyoruz. Yaslari düsük olan bizim genç nüfusa dogru kayan asilama grubundaki hizi biraz daha artirmak istiyoruz. Minimum Ankara’da en az yüzde 80 ve üzeri bir hedefimiz var. O yüzden biz burada da bütün vatandaslarimiza özellikle de gençlerimize asi çagrisinda bulunmak istiyoruz. Ben de bugün üçüncü doz asimi olmaya geldim” diye konustu.



“Doluluk oranlarimiz servislerde yüzde 29-30’larda, yogun bakimlarda ise yüzde 50-55 bandinda gidiyor”

Baskent’te Covid-19 vakalarindaki düsüs trendinin hastane doluluk oranlarina da olumlu bir sekilde yansidiginin altini çizen Akelma, “Doluluk oranlarimiz servislerde yüzde 29-30’larda, yogun bakimlarda ise yüzde 50-55 bandinda gidiyor. Bunu da böyle görmek bizi mutlu ediyor” açiklamasinda bulundu.

(Utku Simsek /IHA)
Kaynak: İHA