Yalova'da Düzenlenen Uyusturucu Operasyonlarinda Yakalanan 5 Süpheli Tutuklandi

Yalova'da polisin uyusturucu saticilarina yönelik operasyonlarinda gözaltina alinan 7 süpheliden 5'i tutuklandi.

Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerinin, "Uyusturucuyla Mücadele Güvenlik Tedbirleri" çevre illerden yüklü miktarlarda uyusturucu madde nakli ile uyusturucu madde ticareti yapabilecegi bilgisine ulastigi bildirildi.

Açiklamada, süphelilerin yakalanmasina yönelik birçok planli operasyon ve sok baskinlar düzenleyen ekiplerin, Z.G, O.B, O.S, D.S, M.K.A, S.Ç.D. ve M.M'yi gözaltina aldigi belirtildi.

Süphelilerin ikamet ve araçlarinda narkotik detektör köpeklerinin de kullanildigi aramalar yapildigi aktarilan açiklamada, "9936 adet ecstasy sentetik hap, 74 fisek satisa hazir 710 gram esrar, 406 gram metamfetamin, 15 fisek satisa hazir 16 gram sentetik kannabinoid, 1,22 gram plaka esrar, 5 adet sentetik ecza grubu hap, 1 gram toz esrar, uyusturucu madde ögütücüsü, 2 adet hassas terazi, 2 adet kama, 1 adet kurusiki tabanca ile 60 adet fisek, 1 adet ruhsatsiz av tüfegi, 12 kök Hint keneviri bitkisi ile uyusturucu madde üretim, çogaltimina yönelik kimyasal maddeler ile çesitli ambalaj ve paketleme araç gereçleri ele geçirilmistir." denildi.

Açiklamada adliyeye sevk edilen süphelilerden O.B, O.S, M.K.A, S.Ç.D. ve M.M'nin çikarildiklari hakimlikçe tutuklandigi belirtildi.

Bu arada operasyonlar kapsaminda çesitli suçlardan haklarinda kesinlesmis hapis cezasi bulunan 5 kisinin de yakalandigi kaydedildi.

Kaynak: AA