Türkiye'nin Destegiyle Terörden Arindirilan Rasulayn Ilçesinde Ilk Diyaliz Merkezi Açildi

Baris Pinari Harekati ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Rasulayn ilçesinde, Türkiye Saglik Bakanliginin destegi ve Suriyeli Gurbetçiler Tabipler Birliginin (SEMA) katkilariyla ilk diyaliz merkezi açildi.

Türkiye'nin Destegiyle Terörden Arindirilan Rasulayn Ilçesinde Ilk Diyaliz Merkezi Açildi
Diyaliz merkezinin açilisina, Sanliurfa Vali Yardimcisi Muhammet Usame, SEMA Dernegi Suriye Baskani Dr. Ahmet Allos, Türk Kizilay Suriye Insani Yardim Koordinatörü Fatih Gökçe ve Suriye Görev Gücü Koordinatörü Bahadir Karaca katildi.

Dr. Allos, AA muhabirine yaptigi açiklamada, merkezin ayda 15 gün çalisacagini ve günlük böbrek yetmezligi bulunan 8 hastaya hizmet verecegini söyledi.

Merkezden ayda 120 hastanin istifade edecegini dile getiren Allos, buraya sagladiklari katkilardan dolayi Türk hükümetine tesekkür etti.

Allos, Rasulayn Hastanesi için en kisa sürede yeni birimlerin açilacagini da sözlerine ekledi.

- "Merkez bizim için büyük bir nimet"

Böbrek yetmezligi olan Yusuf Humeydi, tedavi için her seferinde Türkiye'ye gitmesi gerektigini ve bunun kendisi için hem zor hem de maliyetli oldugunu söyledi.

Humeydi, "Haftada 3 kez yikama yapiyorum. Türkiye'de tedavi görmek benim için çok maliyetli. Bu merkezde ücretsiz tedavi görüyoruz. Mesafeler açisindan da bizi çok rahatlatti." dedi.

Rasulaynli Ahmet Abdullah da annesinin 1,5 yildir Adana'da tedavi gördügünü ifade etti.

Diyaliz merkezinin açilmasinin ardindan annesini Rasulayn'a getirdigini belirten Abdullah, "Ilaç, müsahede ve film çekme islemleri hep ücretsiz oluyor. Merkez bizim için büyük bir nimet. Çok sorunumuz çözüldü." diye konustu.

Tel Abyad ve Rasulayn ilçesi, Türk Silahli Kuvvetlerinin baslattigi ve Suriye Milli Ordusunun destek verdigi Baris Pinari Harekati ile Ekim 2019'da terör örgütü YPG/PKK'dan arindirilmisti.

Kaynak: AA