Trabzon'da Çocuklar, Açik Hava Tiyatrosunda 'Oz Büyücüsü' Adli Oyunu Izledi

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde ikincisi düzenlenen "Açik Hava Tiyatro Günleri"nde, "Oz Büyücüsü" adli tiyatro oyunu sahnelendi.

Trabzon'da Çocuklar, Açik Hava Tiyatrosunda 'Oz Büyücüsü' Adli Oyunu Izledi
Akçaabat Belediyesince sahil parkta kurulan açik hava sahnesinde gerçeklestirilen etkinlikte, Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun çocuk oyunu "Oz Büyücüsü" çocuk ve gençlerle bulustu.

Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, oyunu ailesiyle izledi, burada sohbet ettigi bazi çocuklara hikaye kitabi hediye etti.

Ekim, AA muhabirine yaptigi açiklamada, belediye olarak kültür, sanat ve turizm sehri sloganiyla hareket ettiklerini, bu kapsamda iki yildir açik havada tiyatro günleri düzenlediklerini söyledi.

Yeni tip koronavirüs salgini dolayisiyla bu tür faaliyetlere ara vermek zorunda kaldiklarini ifade eden Ekim, "Arkadaslarla beraber yaptigimiz degerlendirmede, 'tiyatro etkinliklerini açik havada, pandemiye karsi tedbirimizi de alarak yapabilir miyiz?' dedik ve ilkini geçen sene yapmistik. Erol Günaydin Tiyatro Günlerimiz vardi. Onu da kis aylarinda gerçeklestirecegiz. Akçaabat'a yakisir güzel bir tiyatro etkinligi oluyor. Bugün çocuklarimizi misafir ediyoruz. Güzel bir kalabalik, coskulu bir kabalik var. Çocuklari insallah bu aksam, burada eglendirecegiz." diye konustu.

Çocuklariyla beraber oyunu izlemeye gelen Yasemin Yazici, salgin nedeniyle özellikle çocuklarin bu tür etkinliklerden mahrum kaldigini, salginin tamamen bitmesiyle bu tür faaliyetlere daha çok katilacaklarini dile getirdi.

Ayse Vera Akin (13) da güzel bir tiyatro olacagina inandigini, açik havada tiyatro izleyecegi için çok mutlu oldugunu belirtti.

Haluk Atmaca (11) ise köyde yasadigi için bu tür faaliyetlere katilamadigini dile getirerek, "Buraya geldigim için çok mutluyum. Biz köylü oldugumuz için tiyatro isleriyle ugrasamiyoruz, hep is oldugu için. Ilk kez tiyatro izliyorum. Çok mutluyum." dedi.

Etkinlikte, Lyman Frank Baum'un yazdigi, Özlem Saraç'in uyarladigi ve Muzaffer Kirikkalp'in yönettigi "Oz Büyücüsü" adli oyun, çogunlugunu çocuklarin olusturdugu izleyicilerin begenisine sunuldu.

Dekor tasarimi Emre Sati, kostüm tasarimi Deniz Göl, isigi Nihat Bahar, müzigi Yusuf Yalçin ve koreografisi Didem Atasoy'a ait tek perdelik oyunda, büyük bir firtina sonrasi bilmedigi bir diyara sürüklenen Doroti'nin, yeniden evine dönerken yasadiklari isleniyor.

Açik Hava Tiyatro Günleri kapsaminda yarin Giresun Belediyesi Sehir Tiyatrosu'nun "Çotanaklar Ayi Burhan", 8 Temmuz'da Akçaabat Belediye Tiyatrosu'nun "Evlendirme" ve 9 Temmuz'da da Samsun Hayal Atölyesi Tiyatrosu'nun "Kahvede Senlik Var" oyunlari begeniye sunulacak.

Kaynak: AA