Sinop Belediyesi'ne Yeni Araç Ve Ekipmanlar Aliniyor

SINOP – Sinop Belediye Meclisi Temmuz Ayi Olagan Toplantisi’nda yeni araç alimlari, asfalt plenti dogalgaz dönüsümü, altyapi ve çevre düzenlemelerinde kullanilmak üzere yaklasik 7 milyon TL Iller Bankasi’na borçlanma yetkisi verildi.

Sinop Belediyesi'ne Yeni Araç Ve Ekipmanlar Aliniyor
Sinop Belediye Meclisi Temmuz Ayi Olagan Toplantisi Belediye Baskani Baris Ayhan yönetiminde gerçeklestirildi.

1 gündem ve gündeme alinan 3 gündem disi maddenin görüsüldügü mecliste 4 madde karara baglandi.

Gündemin birinci maddesinde Sinop’un bazi bölgelerinde dogalgaz hizmeti alamayan vatandaslar için müjde niteliginde bir karar çikti. Alinan karar geregi imar plan ve mevzuatlarindan kaynakli dogalgaz verilmeyen bölgelerin artik dogalgaza kavusabilecegi bilgisi verildi.

Gündem disindan gündeme alinan birinci maddede ise Fen Isleri Müdürlügü’nce yapilacak olan yol, kaldirim, park ve çevre düzenlemelerinin harcamalarinda kullanilmak üzere Iller Bankasi’ndan 3 milyon 500 bin TL tutarinda kredi alinabilmesi için borçlanma yetkisi istendi. Ayni sekilde gündem disindan gündeme alinan üçüncü maddede ise Destek Hizmetleri Müdürlügü’nce araç envanterine yeni eklenmesi planlanan is makineleri ve asfalt plenti dogalgaz dönüsüm isi harcamalarinda kullanilmak üzere Iller Bankasi’ndan 3 milyon 499 bin 344 TL tutarinda kredi alinabilmesi için borçlanma yetkisi istendi. Maddeler belediye meclisinde görüsülerek yapilan oylama ile kabul edildi.

Bu maddeler ile ilgili Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan meclise bilgilendirme gerçeklestirdi. Baskan Ayhan, “Iki ayri maddede gündeme geldi bunlar. Bir tanesi araç alimiyla ve asfalt plentimizin dogalgaza dönüsümü ile ilgili digeri yatirim, kaldirim, asfalt konulari ile ilgili. Bizim Haziran ayindaki Iller Bankasi matrahimiz 6 milyon TL’yse, Iller Bankasi bundan yüzde 40 kesinti yaparak bize 3 milyon 600 bin TL’sini gönderiyor. O bizim hak etmis oldugumuz toplanan vergilerden Sinop Belediyesi’ne düsen paydan 2 milyon 400 bin TL’sini bizim kredi taksitlerimiz için kesiyor. Yani 2 yil içerisinde böyle 30 milyonun üzerinde uzun vadeli borcu ödemis oluyoruz. Bu biraz bizim insiyatifimizin disinda oluyor ama süratle bir yandan borçlarimiz azaliyor. Bir yandan azalirken borçlarimiz biz de onu yeniden borçlanarak memleketimizin ihtiyaci olan hizmetleri götürmek üzere böyle bir borçlanma yetkisi istiyoruz” dedi.



Asfalt plenti çevreci olacak

Baris Ayhan, “Biz su anda asfalt plentimizin enerji ihtiyacini kalyakla karsiliyoruz. Kalyak bir fosil yakit. Çevreye çok zararli ve çok maliyetli pahali bir yakit. Biz bir an önce dogalgaza dönüstürmek isitiyoruz. Bunu dogalgaza dönüstürdügümüz zaman tamamen çevreci bir tesise dönüstürmüs olacagiz. Ikincisi çok kisa sürede bu yaptigimiz yatirim amorti edecek. Çünkü enerji maliyetlerimiz 7’de 1 oranina kadar düsecek ve asfalt plentimizde çok daha saglikli çalisir hale gelecek. Bunu gerçeklestirirken kapasitesini de yüzde 20 oraninda artirma imkanimiz olacak” dedi.



Yeni araç ve ekipmanlar aliniyor

Meclisten geçen kararla yapilacak borçlanma ile Belediye’ye bir adet havuz tipi damperli treyler, 2 adet 13+1,5 m3 hidrolik sikistirmali çöp kasasi, 1 adet 6+1 m3 hidrolik sikistirmali çöp kasasi, bir adet kar küreme araci (6x4 damperli kamyon) ve bir adet paletli ekskavatör kazandirilacak. Baskan Ayhan bu konuyla da ilgili, “Bir tirimiz var biliyorsunuz. O tirin arkasinda asfalt ve hafriyat tasima islerinde kullanacagimiz bir havuz tipi damperli treyler almak istiyoruz. 2 tane büyük çöp kamyonu bir tane de küçük çöp kamyonlarimiz için çöp kasasi aliyoruz. Bu 3 tane ekipmanla su an kullandiklarimiz kamyonlarda ariza verenleri degistirecegiz. Alacagimiz kamyonun özelligiyse kisin karla mücadelede de kullanabilecegimiz nitelikte olmasi. Bizim kullandiklarimiz arasinda dört çeker bir kamyon yok. Dört çeker bir kamyon alarak hem yaz aylarinda kendi islerimizde kullanmak, kisinda önüne bir kar biçagi takip, üzerine de o arkasindan buz atan ekipmani koyarak karla mücadelede kullanmak için alacagiz. Bir tanede paletli ekskavatör almak istiyoruz. Bu su anda belediyemiz envanterinde olmayan zaman zaman kiralama yoluna gittigimiz bir araç. Bu araç özellikle 4 yeni mahallemizdeki yollarin bir an önce açilmasi için ihtiyacimiz olan bir araç” açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA