Memleket Partisi Genel Baskani Ince, Partisinin Edirne Il Baskanliginin Açilisini Yapti

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, partisinin Edirne il baskanliginin açilisini yapti.

Memleket Partisi Genel Baskani Ince, Partisinin Edirne Il Baskanliginin Açilisini Yapti
Ince, açilis töreninde yaptigi konusmada, iktidar ve muhalefet partilerinin Türkiye'nin sorunlarini çözmede yetersiz kaldigini savundu.

Son günlerde hapse atilacagi yönünde bazi tartismalarin oldugunu söyleyen Ince, "Mustafa Balbay'in tutuklu oldugu zamanlar. Biz seyirci kismindayiz, Sayin Balbay'in esi de yanimda. O arada görevli bir subay Mustafa Balbay'in esini eliyle itti. Ben de oradaydim ve 'o elini kirarim' dedim. Lafimin arkasindayim. Simdi bunu almislar, aradan geçmis 10 sene, 3 yil hapis cezasi istiyor. Bir de siyaseten men istiyor." dedi.

Seçme ve seçilme hakkinin elinden alinmak istendigini iddia eden Ince, kendisinin de söyleyecek sözleri oldugunu kaydetti.

Ince, "Son günlerde bir 'demokrat amca' vardi. 'Demokrat amca'nin agzini biçak açmiyor. Sen yeni edindigin dostlarinin basina bir sey gelse kiyameti koparirsin. 'Demokrat amca' savunmayacak misin beni, 'bizim eski arkadasimizdir' demeyecek misin? Adaleti hep kendine mi istiyorsun?" diye konustu.

- "Atatürk'ün emanetine kim ihanet ediyormus gelin tartisalim"

Siyasi parti genel baskanlarini televizyonda tartismaya davet eden Ince, özellikle de CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'ndan bir ricasi oldugunu dile getirdi.

Ince, su ifadeleri kullandi:

"Bu gariban partisinden niye ayrildi? Gel bunu milletin önünde bir tartisalim. Gel tartisalim, söz veriyorum millet sana hak verirse kapatiriz dükkani, sorun yok. Genel baskan yardimcisi Halk TV'nin genel müdürünü ariyor, 'Fazla göstermeyin diyor'. Adam cumhurbaskani adayi kimi gösterecek? Aday olmayan genel baskanini mi gösterecek? Ne yapacak ki onu gösterip. Kaç para harcamadiniz, hazinenin verdigi parayi kasada tuttunuz... Gelin tartisalim. Sandiklara nasil gözlemci koymadiniz, oy da vermediniz zaten. Gariban Muharrem Ince de yesin kortizonlu igneleri dolassin dursun meydanlarda. Atatürk'ün emanetine kim ihanet ediyormus gelin tartisalim."

Konusmalarin ardindan Ince, partisinin il baskanliginin açilisini yapti.

Kaynak: AA