Istanbul Sabiha Gökçen Havalimani'ndaki 'Dagsiz Tünel' Olay Olmustu, Son Hali Görüntülendi

Istanbul Sabiha Gökçen Havalimani’ninda artan yolcu yükü nedeniyle yapilan yeni pistin insasi devam ediyor. Yapilan yeni pistin baglanti yolu için insa edilen tüneller “dagsiz tünel” olarak CHP’li meclis üyesi tarafindan alay konusu olmustu. Öte yandan, havalimanindaki tünelin son hali böyle görüntülendi.

Istanbul Sabiha Gökçen Havalimani'ndaki 'Dagsiz Tünel' Olay Olmustu, Son Hali Görüntülendi
Istanbul Sabiha Gökçen Havalimani’nda yolcu sayisi her geçen gün artiyor. Artan yolcu sayisi nedeniyle yetersiz kalan uçak pistine ek olarak 2. bir pistin insasina baslandi. Sabiha Gökçen Havalimani’ndaki yeni pistin insasinda baglanti yolu olarak kullanilacak tünellerin insasi CHP’li Sisli Belediyesi Meclis Üyesi ve eski oyuncu Levent Üzümcü tarafindan alay konusu olmustu. Tünelden geçerken video çekerek trafigi de tehlikeye atan Üzümcü, “Size bunu göstermek istiyorum. Bu tünel, Türk mühendisliginin en çarpici örneklerinden biri. Dünyada ilk ve tek. Açik havaya yapilmis olan, herhangi bir dag oyulmadan yapilmis ilk tünel bu” diyerek, havalimanindaki baglanti yolu tünelleriyle dalga geçmisti. Öte yandan, Sabiha Gökçen Havalimani’ndaki yeni pistin insasi ve baglanti yolu tünellerinin son hali görüntülendi.

“Elestirmek isteyenler her zaman elestiriyor”

Istanbul Sabiha Gökçen Havalimani’ndaki ek pist insasinda baglanti yolu olmak üzere yapilan tünelin insasiyla ilgili konusan Nazim Özsoylu, “Istanbul’un hava trafigi her geçen gün artiyor. Her yil rekorlar kiriyor. Dolayisiyla bu 2. pistin açilmasi zaten çok büyük bir zorunluluktu. Dolayisiyla bu tüneller bittigi zaman pistin uzunlugu artacak. Uzunlugu arttigi zaman daha büyük tonajli yolcu uçaklarinin inmesine firsat verecek ve gelen yolcu trafigi de ciddi anlamda artacak. Hem Istanbul’a hem Pendik’e çok büyük ekonomik katkilar saglayacak. 2. pistin bile belli bir süre sonra yeterli olmayacagi aslinda asikar. Belki de bir 3. pist gerekecek. Belki de pisti uzatmak gerekecek. Yani Istanbul sürekli büyüyen bir sehir. Dolayisiyla yetmeyebilir zaman içerisinde. Elestirmek isteyenler zaten her zaman elestiriyor. Siz ne yaparsaniz yapin onlar bir sekilde elestirecek bir sey buluyorlar. Yani bunu elestirmek çok anlamsiz ve saçma bir sey. Bunca devlet akli var burada. Bosu bosuna bir sey yapilma ihtimali bile yok. Laf olsun diye elestiriliyor baska bir açiklamasi olamaz” diye konustu.

Kaynak: İHA