Fiat Yol Arkadasim Connect, 'Kaza Riski Yüksek Nokta'larda Kullanicilari Uyaracak

'Kaza Kara Nokta Bildirimi' sayesinde, araç seyir halindeyken kaza ile sik karsilasilan noktalara yaklasildiginda kalp atisini andiran özel bir uyari bildirimi ile sürücülerin risk içeren bölgelerde çok daha dikkatli ve güvenli bir sekilde araç kullanmalari hedefleniyor.

Fiat’in araç ile sürücüyü birbirine baglayan "Fiat Yol Arkadasim Connect" uygulamasina, 250 kaza riski yüksek nokta için "Kaza Kara Nokta Bildirimi" eklendi.

Tofas açiklamasina göre, Tofas’ta gelistirilerek Türkiye’deki Fiat kullanicilarinin hizmetine sunulan baglanabilirlik teknolojisi "Fiat Yol Arkadasim Connect" kapsaminda, kullanicilarin güvenligi için yeni bir uygulama daha devreye alindi. "Kaza Kara Nokta Bildirimi" ile Connect, Emniyet Genel Müdürlügü’nden alinan 250 kaza riski yüksek noktada kalp atisini andiran özel bir bildirim sesi çalarak sürücüyü uyariyor. Bu sayede kullanicilarin yol hakimiyeti kaybolmadan ve dikkati dagilmadan, riskli bölgelerde daha dikkatli araç kullanilmasi hedefleniyor.

- "Genis kitlelerin ulasabilecegi bir ürün olarak da fark yaratiyor"

Açiklamada konuyla ilgili görüslerine yer verilen Tofas Satis Sonrasi ve Yedek Parça Direktörü Hüseyin Sahin, "Tofas’ta gelistirilen Fiat Yol Arkadasim Connect, halen Türkiye’de Egea’nin yer aldigi segmentte ve hafif ticari araç pazarinda sunulan tek baglanilirlik uygulamasi. Otomobil ile sürücüyü birbirine baglayan bu teknoloji ile müsterilerimizin hayatini kolaylastiriyoruz. Benzer ürünlerinin aksine, Fiat Yol Arkadasim Connect ülkemizde genis kitlelerin ulasabilecegi bir ürün olarak da fark yaratiyor." ifadelerini kullandi.

Fiat Yol Arkadasim Connect uygulamasinda devreye alinan Kaza Kara Nokta fonksiyonunu bir toplumsal sorumluluk olarak da ele aldiklarini dile getiren Sahin, söyle devam etti:

"'Kaza Kara Nokta Bildirimi' sayesinde, araç seyir halindeyken anlik hiza göre 5 saniye sonraki konumundan veri alarak, kaza noktasina olan mesafenin 250m ile 1300m arasinda uyari veriyor. Böylelikle Fiat kullanicilarinin çok daha dikkatli ve güvenli araç kullanmalarina vesile olmak istiyoruz.

Egea’yi hayata geçirirken 'Iyi bir otomobil ayni zamanda ulasilabilir olmali' demistik. Tofas içerisinde gelistirdigimiz bu uygulamayla ülkemizde bu teknolojiyi ulasilabilir hale dönüstürmekten ve müsterilerimizin araçlariyla deneyimlerini ayricalikli bir boyuta tasimaktan memnuniyet duyuyoruz. Yol Arkadasim Connect ile mobilite ekosisteminde yer alan paydaslarla yapacagimiz is birlikleriyle müsterilerimize deger yaratan yeni deneyimler kazandirmaya devam edecegiz."

- Sürücü ile araci birbirine baglayan ulasilabilir teknoloji

Diger yandan açiklamada aktarilanlara göre, yeni araç satisindan bagimsiz olarak mevcut araç parkinda da kullanilabilen Fiat Yol Arkadasim Connect, Fiat Yetkili Servisleri’nde araca monte edilen akilli bir cihaz ile Egea, Doblo, Fiorino ve Ducato modellerine kolayca satin alinip adapte edilebiliyor. Cihaz montaji sonrasinda mobil uygulama, Apple Store veya Google Play Store’dan indirilerek ve üyelik islemleri tamamlanarak ürün kullanima hazir hale geliyor.

Fiat Yol Arkadasim Connect, uzaktan otomobilin kapi açma-kapama ve bagaj kilitlerini açma, lastik basinçlarini, yakit, adblue ve akü durumunu takip etme, çekilme uyarisi, seyahat bazli yakit tüketimini görebilme ve akaryakit azaldiginda en yakit istasyona yönlendirmeyi sagliyor. Bununla beraber, aracin park konumunu ve sürüs detaylari, hiz ve mesafe limiti belirleyerek bildirim alabilme, acil yol yardim ile ambulans hizmeti gibi daha birçok faydali fonksiyona Fiat Yol Arkadasim Connect ile sahip olunabiliyor.
Kaynak: AA