Kulp'ta Drama Kursiyerleri Sergiledikleri '90'Larda Çocuk Olmak' Adli Gösteri Ile Gülümsetip, Düsündürttü

Diyarbakir’in Kulp ilçesinde, Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü tarafindan açilan drama kursu “90’larda Çocuk Olmak” adli gösteri ile son buldu.

Kulp'ta Drama Kursiyerleri Sergiledikleri '90'Larda Çocuk Olmak' Adli Gösteri Ile Gülümsetip, Düsündürttü
Kulp Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü tarafindan Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezinde açilan drama kursu 3 aylik egitimin ardindan kursiyerlerin sahneledigi “90’larda Çocuk Olmak” adli gösteri ile son buldu. Covid-19 tedbirleri kapsaminda sinirli seyirci ile kendisinin kaleme aldigi “90’larda Çocuk Olmak” adli gösterinin sahnelendigini ifade eden drama egitmeni Elif Rusen Taskiran “1990’li yillarda çocuk olmak, komsuluk, sokakta yasam, kültür ve sanat gibi konularin harmanlanarak müzikal, tiyatral ve çesitli oyunlarla “90’larda Çocuk Olmak” gösterisini Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezinde sahneledik. Kursiyerlerimizin 3 ay boyunca aldiklari drama egitiminin ardindan sahneledikleri bu gösteriyle basarili bir performans sergilemesi drama egitmeni olarak beni gururlandirdi. Bütün kursiyerlerimi kutluyorum” dedi.

Sertifika dagitim töreninde kursiyerlerle bir araya gelen Kulp Halk Egitimi Merkezi Müdürü Semsettin Pehlivanogullari “Dramanin, bireyin dikkat, algilama, dinleme, konusma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletisim becerilerini daha etkin kullanma özelligiyle kursiyerlerimizde olumlu bir etki biraktigina inaniyorum. 120 saatlik bir egitimin ardindan drama kursunu basarili bir sekilde tamamlayan kursiyerimizi kutluyorum. Drama kursunun yani sira bu yil kisisel gelisim, mesleki ve teknik, kültürel ve madde bagimlilikla mücadele alaninda kurumumuzca toplam 135 kurs açilarak, bu kurslarda 2 bin 250 kursiyer yararlandi. Zengin içerikli kurslarla daha genis kitlelere hizmet etme çabasini araliksiz sürdürüyoruz” dedi.

Kursiyerlere, Kulp Halk Egitimi Merkezi müdürü Semsettin Pehlivanogullari, Kulp Halk Egitimi Merkezi Müdür Yardimcisi Muhammed Beyoglu ve drama egitmeni Elif Rusen Taskiran tarafindan sertifika takdim edildi.
Kaynak: İHA