Kirklarelili Pehlivanlar Kirkpinar Hazirliklarini Lavanta Tarlasinda Tamamladi

Kirklareli'nde pehlivanlar, 9-11 Temmuz'da gerçeklestirilecek 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri öncesi son hazirliklarini lavanta tarlasinda yapti.

Kirklareli Valiligi himayesinde Trakya Kalkinma Ajansi is birliginde Demircihalil köyünde bir lavanta tarlasinda gerçeklestirilen "1. Kirklareli Lavanta Günleri" etkinliklerine katilan güresçiler, Kirkpinar'da kürsüye çikabilmek için taktik ve dayaniklilik çalismasi gerçeklestiriyor.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü güres antrenörü Mehmet Akif Ersoy, AA muhabirine, son hazirliklarini lavanta tarlasinda yaptiklarini söyledi.

Güzel kokular ve rengarenk doga içinde antrenman yaptiklarini anlatan Ersoy, senliklerde güresçilere yer verilmesinden dolayi duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Kirkpinar hazirliklarinda son asamaya geldiklerini belirten Ersoy, sunlari kaydetti:

"Allah nasip ederse artik son olarak kosuya çikacagiz ondan sonra kayitlarimizi yaptiracagiz. Cuma namazindan sonra kol baglayip isinma ritüeli pesrev çekip güreslere baslayacagiz. Burada son antrenmanimizdan sonra birazdan yikanacagiz. Yikanirken de lavanta ürünlerini kullanacagiz. Bir birimize masaj yaparken lavanta yagini kullaniyoruz. Agir antrenman yaptigimiz için toparlanma süresi biraz uzun oluyor. Bunlarla beraber lavanta yagi ile masaj yaptigimiz zaman daha kisa sürede toplanarak daha zinde oluyoruz. Çok farkli bir antrenman, güzel oldu. Güzel kokularin, rengarenk bir ortamin içinde güzel insanlarla bulustuk. Tüm Kirklareli halkini da Kirkpinar'da en güzel sekilde temsil edecegiz."

Küçük orta küçük boyda güreslere katilacak Onur Artun da Kirkpinar hazirliklarini bu hafta lavanta tarlasinda yaptiklarini, dogal güzellikleri arasinda bulunmaktan memnun oldugunu ifade etti.

Kaynak: AA