Çobanlara Ve Besicilere Yaylada Ücretsiz Mobil Tiras Hizmeti

Kayseri'de Talas Belediyesince olusturulan mobil kuaför ekibi, çobanlik ve hayvancilik yaptiklari için berbere gidemeyenleri yaylalarda ücretsiz tiras ediyor Talas Belediyesi Kirsal Hizmetler Müdürü Ramazan Bakir: 'Vatandasin bizzat ayagina giderek bu hizmeti sunuyoruz' Besici Soner Solak: '24 sene önce damatken açik havada tiras olmustum. Bir de bugün burada açik havada tiras oldum. 6 aydir tiras için berbere gidemiyordum'

ESMA KÜÇÜKSAHIN - Kayseri Talas Belediyesince olusturulan mobil kuaför ekibi, hayvancilik ve çobanlik yaptiklari için hayvanlarini birakip berbere gidemeyen vatandaslarin ücretsiz saç ve sakal bakimlarini yapiyor.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin'in talimatiyla Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügünce kurulan mobil kuaför ekipleri sayesinde yaylalarda görev yapan çocuk ve besiciler tiras edilip salgin dolayisiyla zor günler yasayan berber esnafina destek olunuyor.

Berberler, haftanin üç günü belirlenen köy ve mahallelere giderek çobanlarin, hayvancilikla geçimini saglayan vatandaslarin saçlarini tiras ediyor.

Talas Belediyesi Kirsal Hizmetler Müdürü Ramazan Bakir, AA muhabirine, kirsal mahallelere yönelik pek çok hizmet gerçeklestirdiklerini, son halkanin da mobil berber hizmeti oldugunu söyledi.

Kirsalda berbere gidemeyen, çarsiya inemeyen insanlari muhtarlar araciligiyla tespit ettiklerini anlatan Bakir, "Vatandasin bizzat ayagina giderek bu hizmeti sunuyoruz. Bundan sonra da yetistiricilerimizin, üreticilerimizin ihtiyaçlari dogrultusunda yanlarinda olacagiz." diye konustu.

Endürlük Mahallesi'nde çobanlik yapan Alaaddin Kiliç, Mardin Kiziltepe'de yasadigini, yaklasik 12 yildir farkli kentlerde yazlari çobanlik yaparak geçimini sagladigini dile getirdi.

Hayvanlari birakamadigi için 4 aydir berbere gidemedigin anlatan Kiliç, "Allah Belediyeden razi olsun, kazadan beladan korusun. 4 aydir tiras olamiyordum." dedi.

- "24 sene önce damatken böyle açik havada tiras oldum"

Ardiç Mahallesi'nde hayvancilikla ugrasan Soner Solak ise aldigi hizmetten dolayi Belediye Baskani Yalçin'a tesekkür ederek, "24 sene önce damatken açik havada tiras olmustum. Bir de bugün burada açik havada tiras oldum. 6 aydir tiras için berbere gidemiyordum. Yogunlugumuz var, zaman bizim için çok önemli. Köyden sehre gittigimizde berberler kapanmis oluyor. Zamanimiz yok, bir yere gitmem demek zarar demek. Saçimizi kestirip boyatacak bir zamanim yok. 2007'den bu yana küçük ve büyükbas hayvancilik yapiyorum." ifadesini kullandi.

Mobil kuaför ekibinde yer alan Mesut Güzel de salgin döneminde kendilerine böyle bir is imkani sunuldugu için mutlu olduklarini aktardi.

Haftanin 3 günü köylere tirasa gittigini anlatan Güzel, "Vatandaslari ücretsiz tiras ediyoruz. Bunun karsiligini da Belediye bize veriyor. Dagin basinda oldugu için berbere gidemeyenlerin sorunu da bu sekilde çözülmüs oldu." diye konustu.
Kaynak: AA