Ambulansa Yol Verilmeyince Dogum Yolda Oldu, 6 Aylik Bebek Yogum Bakima Alindi

Adiyaman’da, yapilan tütün eylemleri nedeniyle ambulansin geçisine izin verilmemesinden dolayi yolda dogum yapan annenin 6 aylik dogan bebegi yogun bakimda yasam savasi veriyor.

Ambulansa Yol Verilmeyince Dogum Yolda Oldu, 6 Aylik Bebek Yogum Bakima Alindi


Iki yildan beri ertelenen ve 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüge giren 5607 sayili Kaçakçilikla Mücadele Kanunu protesto eden Adiyaman’in kiyilmis tütün üreticisi ve saticilari sabah saatlerinde Adiyaman-Kahta karayolu 15. kilometresini trafige kapatti. Araçlarla yolu trafige kapatan vatandaslar, Gerger ilçesinden Adiyaman Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne riskli dogum hastasi olan Ümmihan M.’yi (20), tasiyan ambulansin geçisine izin vermedi. Bu esnada bazi kisiler ambulansin içerisinde hastanin olup olmadigina bakmak için ambulans kapilarini açmak istedi. Ambulansin geçisine izin vermeyen ve ambulansi geri göndermesi sonucu saglik ekipleri hastayi biran önce hastaneye yetistirmek adina köy yollarini kullanmaya basladi.

Hasta, hastaneye varamadan köy yolunda ambulans içerisinde dogum yapti. Erken dogum yapan hastanin 6 aylik bebegi saglik ekipleri tarafindan güçlükle hastaneye yetistirildi. Hastaneye getirilen 6 aylik bebek doktorlar tarafindan yapilan bütün müdahaleler sonrasinda yogum bakim servisine alindi. Bebegin saglik durumunun ciddiyetini korudugu ögrenildi.

Öte yandan kalp ameliyati olacak olan yakini için hastaneye gitmeye çalisan bir aile ise kapali olan yol nedeniyle araçlariyla ilerleyemedi. Araçlarindan inip yürüyerek Kahta’ya dogru ilerleyen aile burada bulunan kisilere tepki gösterdi.
Kaynak: İHA