Meksika Eyaletinden Hayvan Istismarina 9 Yila Kadar Hapis Cezasina Onay

Meksika eyaletinin yasama meclisinde hayvan istismarina 9 yila kadar hapis cezasi verilmesini öngören “hayvan refahi reformunu” onaylandi.



Geçtigimiz günlerde Meksika eyaletinin Tlalnepantla sehrinde bir ailenin Silver isimli köpegini vahsice döverek öldürmesi sonucu vatandaslarin sosyal medyada duruma tepki göstermesi ve ailenin cezalandirilmasini talep etmesi üzerine eyalet meclisi harekete geçerek “hayvan refahi reformunu” gündeme getirmisti. Meksika eyaletinin yasama meclisinde milletvekilleri ve yerel meclis vekilleri, hayvan istismarina hapis cezasi verilmesini öngören hayvan refahi reformunu onayladi. Meksika eyalet meclisi tarafindan yapilan açiklamada, “Tlalnepantla sehrinde yasanan ve tepki toplayan Silver isimli köpegin cinayetinin ardindan 2 kisi tutuklandi. Meksika eyaleti ceza kanunundaki yaptirimlar sertlestirilerek, bu kisilere 4 yila kadar hapis cezasi verilecek" ifadeleri yer aldi.

Hayvan refahi reformu kapsaminda, hayvanlara kötü davranan, yaralanmalarina neden olan eylemlerde veya cinsel istismarda bulunanlara 4 yila kadar, hayvanlarin aci çekerek uzun sürede ölmesine neden olan kisilere ise 6 yila kadar hapis cezasi verilecek. Eylemin fotograflanmasi veya kayda alinmasi halinde ceza artirilacak, suçun bir kamu görevlisi tarafindan islenmesi halinde ise ceza yüzde 50 oraninda artirilarak 9 yila kadar çikarilabilecek. Ayrica her türlü hayvan istismarina hapis cezasinin yani sira 26 bin ile 40 bin peso (bin 300-2 bin dolar) arasinda para cezasi da uygulanacak.
Kaynak: İHA