Iran'in Baskenti Tahran'da Susuzluk Çeken Huzistan'a Destek Için Rejim Karsiti Gösteri

Iran'in baskenti Tahran'da su kesintilerinin yasandigi ülkenin güneydogusundaki Huzistan'a destek amaciyla rejim karsiti gösteri düzenlendi.

Sosyal medyada yayinlanan görüntülerde, baskentin en hareketli noktalarindan Veli Asr Meydani'ndaki Sehir Tiyatrosu'nun önünde toplanan kalabalik, "Kahrolsun zalimler, emekçilere selam", "Huzistan'dan Tahran'a kadar birlik birlik", "Kahrolsun diktatör", "Iranlilar ölür ama zilleti kabul etmez" gibi sloganlar attigi görülüyor.

Atilan bu sloganlarin ardindan güvenlik güçleri göstericilere göz yasartici gazla müdahale etti ve bazilarini gözaltina aldi.

Iran'in güneybatisinda Arap nüfusun yogun oldugu Huzistan eyaletinde su kesintilerine tepki gösteren halk, 15 Temmuz'da sokaklara dökülerek durumu protesto etmeye baslamisti. Yaklasik 10 gün süren gösterilerde en az 5 gösterici ile bir polisin hayatini kaybettigi açiklanmisti. Yetkililer göstericilerin "provokatör gruplar tarafindan öldürüldügünü" öne sürerken, Uluslararasi Af Örgütü ise "güvenlik güçlerinin en az 8 göstericiyi öldürdügünü" iddia etmisti.

Kaynak: AA