Bakan Kurum, Orman Yanginlarinin Çiktigi 5 Ildeki Hasar Tespit Çalismalariyla Ilgili Bilgi Verdi Açiklamasi

'Antalya Manavgat, 1046 binada 333 konut, 11 ticarethane, 63 ahir ve 153 diger hane, toplam 560 bagimsiz birimin agir hasarli, acil yikilacak ve yikik oldugunu tespit ettik'.

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, orman yanginlarinin çiktigi Antalya'nin Manavgat, Mugla'nin Marmaris, İçel'in Aydincik ve Silifke, Adana'nin Kozan ve Aladag ile Osmaniye'nin Kadirli ilçelerindeki hasar tespit çalismalarina iliskin bilgileri paylasti.

Kurum, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, yanginla mücadelenin 4'üncü gününde 257 kisiden olusan ekibin, mobil laboratuvarlar ve teçhizatla hasar tespit çalismalarini seferberlik ruhu içinde devletin tüm imkanlariyla sürdürdügünü belirtti.

Kurum, illerde yürütülen hasar tespit çalismalara iliskin su bilgileri verdi:

"Antalya Manavgat, 1046 binada 333 konut, 11 ticarethane, 63 ahir ve 153 diger hane, toplam 560 bagimsiz birimin agir hasarli, acil yikilacak ve yikik oldugunu tespit ettik. Üstyapi hasar tespit çalismalarimizi 17 mahallede tamamladik, 16 mahallede devam ediyoruz. Mugla Marmaris, Siteler, Armutalan, Bayir, Içmeler ve Turunç mahallelerinde hasar tespit çalismalarimizi sürdürüyoruz. 47 binanin bagimsiz birimin agir hasarli, acil yikilacak ve yikik oldugunu belirledik. İçel Aydincik, Merkez, Atatürk ve Yenikas mahalleleriyle Silifke Yesilovacik Mahallesi'nde hasar tespit çalismalarimiz devam ediyor. Aydincik’ta 35, Silifke’de 15 binanin acil yikilacak, agir hasarli ve yikik oldugunu tespit ettik. Adana Kozan ve Aladag'da 6 köyde 1605 haneyi bosalttik. Akdam, Akarca, Salmanli, Kizlarsekisi mevkilerinde hasar tespit çalismalarimiza basladik. Kozan'da acil yikilacak, agir hasarli ve yikik 33 bina belirledik. Osmaniye Kadirli'de agir hasarli 7 bina tespit ettik."

- Insaatlar bir yil içinde tamamlanacak

Kurum, yangindan etkilenen yerlerde TOKI Baskanligi eliyle insaatlara hizlica baslayacaklarini vurgulayarak, "Köy evlerimizi ahiri, müstemilati ve deposuyla yapacak, 1 yil içinde tamamlayarak vatandaslarimiza teslim edecegiz. Hemsehrilerimizin her zaman yanindayiz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA