Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Manavgat'ta Evi Yanan Gülsüm Uysal'la Görüstü

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Antalya'nin Manavgat ilçesindeki yanginda esyalarini kaybettigi için gözyaslarina bogulan Gülsüm Uysal ile telefonla görüserek kendisine moral verdi.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, Aktas, daha önce yardim edecegini duyurdugu Antalya'nin Manavgat ilçesindeki yanginda, evinin yandigini görünce yasadigi üzüntü medyaya yansiyan Gülsüm Uysal ile telefonda görüntülü görüsme yapti.

"Geçmis olsun" dileklerini ileten Aktas, görüsmede, "Büyük geçmis olsun, Allah sahidimdir, biz sizi dinledikten sonra kendi içimiz yanmis gibi, kendi evimiz yanmis gibi içimiz parçalandi. Bir kardesiniz, bir evladiniz olarak söylüyorum hem ev esyalariniz hem de kizinizin çeyizinin düzülmesi konusunda ne gerekiyorsa yapacagiz. Hiç süpheniz olmasin." ifadelerini kullandi.

Yanginin nasil oldugu hakkinda Gülsüm Uysal'dan bilgi de alan Baskan Aktas, su anki durumun hallolacagini, önemli olanin can sagligi oldugunu dile getirdi. Kendisini ablasi, bacisi gibi kabul ettiklerini belirten Baskan Aktas, konuyla özel olarak ilgilenecegini ifade etti.

Görüsmede evinin durumu hakkinda bilgi veren Gülsüm Uysal ise sunlari kaydetti:

"Köyde yasiyoruz. Esimle birlikte bir oda yaptirdik. Sadece kimliklerimizi alabildik. Evimizin önünde hayvanlarimizi salmaya zamanimiz olmadi. Hiç aklimiz ermedi ama canimiz cigerimiz yandi. Su anda evli olan oglumun ve akrabalarimin yanina sigindik. Evladinin evinde kalsan ne kadar kalirsin, kardesinin evinde kalsan ne kadar kalirsin? Kalacagiz, mecburuz. Allah razi olsun kapilari sonuna kadar açik ama bilemiyorum."

Esiyle 1985 yilinda evlendikleri, ikisi erkek 3 çocuk sahibi olduklarini söyleyen Uysal, yangin sirasinda evlerini kurtaramadiklarinin da altini çizdi.

- "Suçlular kesinlikle hesap verecekler"

Türkiye'ye geçmis olsun dileklerini aktaran Aktas, Türkiye’nin güneyinde 54 ayri noktada çikan yanginlarda sabotaj olma ihtimalinin çok yüksek oldugunun altini çizerek su ifadeleri kullandi:

"Suçlular kesinlikle bununla alakali hesap verecekler ama içimiz yandi, yüregimiz yandi, ormanlarimiz yandi, evlerimiz yandi. Ülke olarak çok dertliyiz ve kederliyiz. Ama devlet ve millet is birligiyle insallah birçok konuyu astigimiz gibi bunu da asacagimiza inaniyorum. Manavgat, Türkiye'nin en güzel köselerinden biri. Gülsüm Teyzemizin o samimi yalvarislari, kizina hazirlamis oldugu çeyizler, o kadar çok etkilendim ki ister istemez hemen biz bu konudaki heyecanimizi arkadaslarimizla paylastik. Nihayetinde bizim sehrimiz bir tekstil, mobilya sehri. Kendisiyle irtibat kurdum. Gülsüm Teyzemizin hala o dik durusu, hala o her seye ragmen pozitif bakisi beni ziyadesiyle etkiledi. Kendisine bu manada her türlü yardim ve destegi verecegimizi ifade ettim."

Özellikle ormanlarda piknik yapilirken ates yakilmamasini ve basta cam olmak üzere atiklarin ormana birakilmamasina isteyen Aktas, "Herkese büyük geçmis olsun. Biz Bursa Büyüksehir Belediyesi, Bursa'daki hayirseverler olarak bazi kuruluslarla da görüstügüm için bunu söylüyorum; mobilya teminiyle alakali yine orada olusacak ihtiyaçlarla alakali üzerimize düsen sorumlulugu ziyadesiyle yerine getirecegini ifade ediyoruz. Ama özelde Gülsüm ablamizin kizinin çeyizlerinin tekrar yerine getirilmesi, Gülsüm ablamizin özellikle eksiklerinin giderilmesi noktasinda özel bir hassasiyetimiz olacagini tekrar ifade etmek istiyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA