KKTC Cumhurbaskani Tatar'dan GKRY'ye Açiklamasi ''Komsumuz Dilerse Yardima Haziriz'

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Güney Kibris Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ile gerçeklestirdigi telefon görüsmesinde, bugün ögle saatlerinde GKRY’de çikan yanginla ilgili “Komsumuz dilerse yardima haziriz” dedi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar'dan GKRY'ye Açiklamasi ''Komsumuz Dilerse Yardima Haziriz'
Güney Kibris Rum Yönetimi’nin (GKRY) Limasol kentine bagli Arakapa bölgesinde ögle saatlerinde yangin çikmis, rüzgarin etkisiyle kisa sürede genis bir alana yayilan yangin itfaiye ekiplerinin müdahalelerine ragmen kontrol altina alinamamisti. Kuzey Kibris Türkiye Cumhuriyeti’nden (KKTC) Güney Kibris’a “yardima haziriz” mesaji gelmisti. KKTC Tarim ve Dogal Kaynaklar Bakani Nazim Çavusoglu ve Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoglu’nun ardindan bir destek mesaji da Cumhurbaskani Ersin Tatar’dan geldi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar yaptigi yazili açiklamada, ’’Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile bir telefon görüsmesi yaparak geçmis olsun dileklerimi ilettim ve yangina müdahale için yardim teklifinde bulundum” dedi.

Tatar, Rum lider Anastasiadis’e insani konularin en büyük hassasiyetleri oldugunu ve bu gibi durumlarin dini, dili, irki olmadigini söyledigini ifade etti.

Tatar ayrica, “Güney komsumuz dilerse yardima haziriz seklinde kendisine açiklama yaparak, geçmis olsun dileklerinde bulundum’’ dedi.

(Emir Abdurrahman Bulut/ IHA)
Kaynak: İHA