Hayatini Kaybeden Saglik Personellerinin Isimleri, Kendi Birimlerinde Yasayacak

Kesan Devlet Hastanesinde görev yapan ve görevleri sirasinda vefat eden saglik personellerinin isimleri kendi birimlerine verildi. Isimleri saatler boyunca fedakarlikla görev yaptiklari yerlerde yasayacak olan personellerin için düzenlenen törende gurur, gözyasi ve özlem hakimdi.

Hayatini Kaybeden Saglik Personellerinin Isimleri, Kendi Birimlerinde Yasayacak
Kesan Devlet Hastanesinin hayatini kaybeden personelleri Zübeyde Badem, Rifat Beyaz ve Tayfun Basak’i anmak için cuma namazi önce öncesinde mevlit okutuldu. Hersekzade Ahmet Pasa Camisi’nde düzenlenen programa merhum personellerin mesai arkadaslari ve yakinlari katildi.

Okunan mevlidin ardindan Kesan Devlet Hastanesinde devam eden programda Badem, Beyaz ve Basak için bir kez daha toplanildi. Merhum saglik çalisanlarinin aileleri AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Kesan Belediye Baskani Mustafa Helvacioglu, Edirne Il Saglik Müdürü Mustafa Ishak Yildirim Yildirim, Kesan Devlet Hastanesi Bashekimi Operatör Doktor Recep Vural, Kesan AK Parti Ilçe Baskani Gürcan Kilinç ve MHP Ilçe Baskani Gürcan Kilinç ile birlikte merhum personellerin mesai arkadaslarinin katildigi törede duygu yüklü anlar yasandi.

Hayatini kaybeden personellerin isimlerinin, çalistiklari birimlere verildigi törende aile bireyleri gözyaslarini tutamadi. Birim girislerine asilan tabelalarda çok sevdikleri yüzleri görenler, çok sevdikleri kisilerle gurur duyduklarini söyleyerek emegi geçen herkese tesekkür ettiler.

Gözyasi döktü

Konusmasi zaman zaman gözyaslari ile kesilen Bashekim Vural, ayni çati altinda çalistigi mesai arkadaslarinin artik yanlarinda olmamasinin derin üzüntüsünü yasadigini belirterek, “Pandemi ile mücadele ederken bu arada 3 arkadasimiz vefat etti. Biz istedik ki arkadaslarimiz yine bizimle birlikte mesai yapmaya devam etsinler. Arkadaslarimiz her ne kadar Hakkin rahmetine kavussalar da gönüllerimizdeki yerleri belli ve onlarla beraber mesai yapmak istiyoruz. Kendilerine, görev yaptiklari birimlere istianen birimlere isimlerini verdik. Tayfun kardesimizin ismini radyoloji ünitesinin, Zübeyde kardesimizin ismini görev yaptigi kadin dogum ve çocuk servisine, Rifat abimizin ismini de kendisi uzun yillar idarede görev yaptigi için idaredeki konferans salonumuza verdik. Allah onlari yattiklari yerde dinlendirsin, mekanlarini cennet eylesin, onla bizim kalbimizde. Onlari unutmak istemiyoruz. O yüzden tekrar yanimiza aldik.” dedi.

Hastane çalisanlarinin ayni çati altinda saatlerce çalisan bir aile olduguna vurgu yapan Mustafa Ishak Yildirim ise “Biz hastanelerde yada 1. basamakta çalisirken gerçekten bir aile oluyoruz. Her çalisanimiz bizim için ailenin bir parçasi. Isimlerinini birimlere verilmesi çok güzel ve çok da duyarli bir hareket. Keske gerçekten de yanimizda olsaydilar, ancak hayatin bir gerçegi de bu. Onlar hem isim olarak hastanemizde, hem de kendi karakterleri ve kisilikleri ile yüreklerimizde yasayacaklar. Allah hepsinden razi olsun” diye konustu.

Son olarak konusan AK Parti Milletvekili Fatma Aksal ise, gece gündüz demeden korona virüs ile savasan saglik çalisanlarinin fedakarliklarina sükranlarini sunarken, “Özellikle dünyayi kasip kavuran bu pandemi sürecinde sagligin ne kadar degerli ve önemli oldugunu anladik. Allah razi olsun onlar da sifa dagitiyorlardi; ama aramizdan ayrildilar. Onlari geri getiremesek de burada hatiralarini yasatmak anlaminda adlarinin buradaki bölümlere verilmesi çok anlamli. Çok zor bir süreçten geçiyoruz, dünya görünmeyen bir virüse karsi bir mücadele veriyor. Bu bir savas. Bu savasin kahramanlari sizlersiniz. Her türlü fedakarligi yaptiniz, ailelerinizden ayri kaldiniz, çocuklariniza sarilamadiniz. Bu mücadele de sizlere düstü, hepimizden Allah razi olsun. Ben Recep Hocami ve Ishak Hocami tebrik ediyorum. Sözün bttigi yer diyoruz ya, gerçekten de ölüm sözün bittigi yer. Simdi de sözün bittigi yerdeyiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA