Edirne'deki Kuvvetli Yagis Sirasinda Elektrik Akimina Kapilan Genç Agir Yaralandi

Edirne'de dün meydana gelen kuvvetli saganak sirasinda elektrik akimina kapilan gencin tedavisi yogun bakimda sürüyor.

Nisancipasa Mahallesi'nde dün yaya olarak ilerlerken ani kuvvetli saganaga yakalanan ve üzerinden kimlik çikmadigi için ismi henüz ögrenilemeyen genç, bir anda elektrik akimina kapildi.

Hareketsiz halde dogal gaz hatti borusuna tutunan genç, çevredekiler tarafindan araçla Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesine kaldirdi.

Daha sonra Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesine sevk edilen genç, yogun bakim servisinde tedavi altina alindi.

Olayi cep telefonu kamerasiyla görüntüleyen Ayça Top, mahallelerinin her yagista göle döndügünü söyledi.

Saganagin etkisiyle sürüklenen bir aracin görüntüsünü çekerken yoldan geçen birini dogal gaz borusuna tutunur halde hareketsiz gördügünü belirten Top, "Elektrik mi çarpti ne yapti hareketsiz duruyordu. Hemen 112'yi aradim çaresiz bir sekilde. Sonra mahallede oturanlar çocugu kurtarip hastaneye götürdü. Gerçekten çok etilendik."

- Downburst görülmüstü

Iklim bilimcilerin asiri sicak ve asiri soguk havanin çarpismasi sonucu olusan downburst olarak adlandirdigi hadisenin dün aksam saatlerinde meydana geldigi kentte bir anda baslayan ve sik sik yön degistiren kuvvetli rüzgarin ardindan siddetli yagis görülmüstü.

Elektrik direklerinin devrilmesine, agaçlarin yikilmasina, çatilarin uçmasina neden olan meteorolojik vaka, birçok bodrum katta su baskinina neden olmustu.

Kaynak: AA