Çevre Ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Mardin'deki Çalismalari Inceledi

Bakan Kurum, Otopark ile Meydan projelerinin kentin geleneksel mimarisine uygun hale getirilmesi talimatini verdi.

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Mardin'de Otopark ile Meydan projeleri kapsaminda yürütülen çalismalari inceledi.

Eski Mardin'de bulunan Diyarbakir Kapi Mahallesi'ndeki Otopark Projesi'yle ilgili inceleme yaparak yetkililerden bilgi alan Kurum, projenin durdurulmasi ve kentin geleneksel mimarisine uygun olarak revize edilmesi talimatini verdi.

Kurum, yetkililere sunlari söyledi:

"Böyle bir kütleye burada müsaade edemeyiz. Kütleleri geri çekerek, üstten de tiraslayarak buraya yeni bir çalisma yapalim. Bu çerçevede revize edilmesi gereken neyse müteahhidin haklarini, belediyenin haklarini koruyacak veya o haklarda esit oranda azalma saglayacak sekliyle bir düzenleme yapmamiz lazim. Hele hele daha üst katlara çikiliyor. Bunlara kesinlikli müsaade edemeyiz. Buradan çekerek, teraslanarak ve en üst kat kesilecek. Bunlara iliskin çalismayi hemen yapiyoruz. Bu çerçevede revizyonu hemen gerçeklestiriyoruz."

Kurum, daha sonra Birinci Cadde'de Cumhuriyet Meydani'nda Meydan Projesi kapsaminda yapilan çalismalarda incelemelerde bulundu.

Buradaki çalismanin da dogal yapiyi koruyacak sekilde revize edilmesini isteyen Kurum, yesillendirme, bazi alanlari Mardin tasi ile kaplama gibi düzenlemelerle alanin daha nitelikli hale getirilmesi gerektigini vurguladi.

Kurum, "Büyüksehir Belediyemize destek verelim. Bir hocamizi buraya görevlendirelim. Burayi aslina uygun bir sekilde cazibe alani haline getirmek lazim. Bunda beraber çalisalim." ifadelerini kullandi.

Restorasyon ve düzenleme yapilacak eski Mardin Tarihi Çarsilarini da gezen Kurum, burada vatandaslar ve esnafla görüstü.

Kurum daha sonra 21 Kasim Sehir Stadi'nin karsisindaki eski bayindirlik lojmanlarinin yikim çalismasini izledi.

Bakan Kurum'a, Bakan Yardimcisi Fatma Varank, Vali Mahmut Demirtas, AK Parti Mardin Milletvekilleri Seyhmus Dinçel ve Cengiz Demirkaya ve AK Parti Il Baskani Faruk Kiliç da eslik etti.

Kaynak: AA