Bakanliktan Konya'da Sarküteri Dolabina Giren Kisi Ve Isletme Sahibi Hakkinda Suç Duyurusu

Tarim ve Orman Bakanligi: 'Sosyal medya görüntülerinden, olayin ilgili Kanun geregince Bakanlik tarafindan belirlenen hijyen esaslarina aykirilik olusturdugundan 6 bin 77 lira idari yaptirim uygulanmistir' 'Isletme sahibi ve olayi gerçeklestiren sahis hakkinda savciliga suç duyurusunda bulunulacaktir'.

Tarim ve Orman Bakanligi, Konya'da bir kisinin gida isletmesinin sarküteri dolabina girerek bu eylemini sosyal medyadan paylasmasi üzerine yapilan inceleme sonucunda, isletmeye 6 bin 77 lira idari yaptirim uygulandigini ve isletme sahibi ile olayi gerçeklestiren sahis hakkinda savciliga suç duyurusunda bulunulacagini açikladi.

Bakanligin Twitter hesabindan yapilan açiklamaya göre, 2 Temmuz aksam saatlerinde sosyal medyada "Konya Adana'dan daha sicak" söyleminde bulunan bir kisinin görüntülerinin yayinlanmasi üzerine, olay yeri tespiti yapilmasi adina söz konusu isletmede incelemelerde bulunuldu.

Olayin Konya'nin Karatay Ilçesi Melike Hatun Çarsisi'nda bulunan "Yazicioglu Gida" adli isletmede gerçeklestigi tespit edildi. Çevreden edinilen bilgiye göre ihbara konu fiili gerçeklestiren kisinin is yeri sahibi veya çalisani olmadigi, isletme karsisindaki manav tezgahinda çalisan bir sahis oldugu bilgisine ulasildi.

Tarim ve Orman Bakanligi Il Müdürlügü ve Karatay Ilçe Müdürlügü gida kontrol ekiplerince bugün söz konusu isletmede resmi kontrol yapildi.

Ihbara konu sosyal medya görüntülerinden, olayin Veteriner Hizmetleri, Bitki Sagligi, Gida ve Yem Kanunu geregince Bakanlik tarafindan belirlenen hijyen esaslarina aykirilik olusturdugundan, söz konusu gida isletmesine 6 bin 77 lira idari yaptirim uygulandi.

Isletmeye görüntülerdeki sogutucu dolabin temizligi ve dezenfeksiyonu yaptirildi. Ayrica olay esnasinda sogutucu dolapta bulunan ve dökme olarak satisa sunulan ürünler yediemine alinarak satistan alikonuldu.

Ilgili Kanuna göre kisilerin hayatini ve sagligini tehlikeye sokacak sekilde piyasaya ürün arz edilmesine sebep olacagi degerlendirildiginden, konuyla ilgili isletme sahibi ve olayi gerçeklestiren sahis hakkinda savciliga suç duyurusunda bulunulacak.
Kaynak: AA