Akdeniz'de Göçmen Faciasi Açiklamasi Tunus Açiklarinda Batan Teknede En Az 43 Ölü

Tunus Kizilay’i, göçmenleri tasiyan teknenin batmasi sonucu en az 43 kisinin bogularak hayatini kaybettigini, 84 kisinin ise kurtarildigini açikladi.

Akdeniz, bir kez daha göçmen faciasina sahne oldu. Tunus Kizilay’i tarafindan yapilan açiklamada, Tunus açiklarinda göçmenleri tasiyan bir teknenin battigi, en az 43 göçmenin bogularak hayatini kaybettigi bildirildi.

Eritreli, Misirli, Sudanli ve Bangladesli toplam 127 kisiden 84’ünün ise kurtarildigi aktarildi. Göçmenlerin Libya’nin kuzeybati kiyisindaki Zuwara’dan yola çiktigi, rotalarinin Italya oldugu belirtildi. Tunus Kizilayi Medenin Bölge Baskani Selim Monci yaptigi açiklamada, “Eritreli bir kadin kazada çocugunu kaybederken, kendisi kötü durumda oldugu için Zarzis’teki hastaneye kaldirildi. Tunuslu denizciler tarafindan diger kurtarilan göçmenler Zarzis’teki limana getirildi” ifadelerini kullandi.Tunus Kizilay’i, kurtarilan göçmenlerin yiyecek ve içecek ihtiyacini karsilarken, korona virüsün yayilmamasi için gerekli önemlerin de alindigi kaydedildi.
Kaynak: İHA