AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus Açiklamasi 'Kiliçdaroglu'ndan Özür Bekliyoruz'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nu hedef alarak, “Benim danismanlarim beni yaniltmis böyle bir sey yokmus, özür diliyorum demesi için bir haftadir bekliyoruz. Henüz bir özür dileme olmadi” dedi.

AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus Açiklamasi 'Kiliçdaroglu'ndan Özür Bekliyoruz'


AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, bir dizi açilis için Burdur’un Gölhisar ilçesine geldi. Kurtulmus, toplu açilis töreninde açilacak olan Himmet Dede Camii’nde kildigi namaz sonrasi Millet Bahçesi’ne geçti. Mehteran takiminin gösterisinin ardindan konusan Kurtulmus, "Biz siradan bir millet olamayiz. Günümüzü gün etmek vakit geçirmek için biz asla hayatimizi harcayamayiz. Her bir ferdimizin, her bir yurttasimizin nerede bulunuyorsak bulunalim yüksek hedefleri olmasi lazim. Bu hedefler içinde kendimizi o hedeflere, millete hizmet istikametine adayarak yolumuza devam ediyoruz. Eger bu istikameti kaybedersek tarihin labirentleri arasinda da kaybolmus oluruz. Bu ülkenin büyük hedeflerini unutursak kendimizi, benligimizi, milletimizin gelecegini unutmus oluruz. Biz güçlü ve büyük olmak zorundayiz. Bunun için her türlü çaba ile çalisacagiz. Türkiye güçlü olursa bütün bölgesi rahat ve huzurlu bir sekilde olur” diye konustu.



“Kiliçdaroglu’ndan özür bekliyoruz”

YKS sinavi öncesi ortaya atilan iddialarin yalan olduguna deginen Kurtulmus, “Biz kimsenin bizim bu yürüyüsümüze sagdan soldan söz söylemesine inanin ki kulak açip onlarin ne dedigine bakmiyoruz. Türkiye için söyleyecek dogru bir sözü olan herkesi dinlemeye haziriz. Ama yalanla dolanla, iftirayla bu yürüyüsün önünü kesmek için çelme takmaya çalisanlarla ugrasacak vaktimiz yok. Geçen hafta olan bir seyi hatirlatmak istiyorum. Geçen hafta üniversite sinavlari vardi. Cuma günü ana muhalefet partisinin Genel Baskani ‘Katarli ögrenciler sinavsiz bir sekilde tip fakültesine giriyor’ diyerek bir internet sitesinde yayilan yalan haberi alarak bütün Türkiye’ye yaydi. Herkes Katarlilar Tip Fakültesi’ne imtihansiz giriyor yalaninin pesine takildi. Ertesi gün üniversite sinavi var. Ben 2 tane çocugumun nasil hazirlandigini biliyorum. Ne kadar emek sarf ettigini hepimiz biliyoruz. Böyle bir ortamda milyonlarca ögrencimizi rencide etmek kimin haddine. Hadi böyle bir haberin farkina varmadiniz" diye konustu.



"Özür borcu var"

Kiliçdaroglu’na seslenen Kurtulmus, "Insanlar yanlis bir bilginin pesinde gidebilir. Kiliçdaroglu bu kadar mi zor? Benim danismanlarim beni yaniltmis, böyle bir sey yokmus, özür diliyorum demesi için bir haftadir bekliyoruz. Henüz bir özür dileme olmadi. Olan neydi; Türkiye ile Katar arasindaki askeri is birligi anlasmasi çerçevesinde askeri tip ögrencileri arasinda alisveristir. Onlarca ülke arasinda bu anlasma imzalandi. Üniversite sinavinin ikinci günü Istanbul’da bir kiz ögrenci yurdunda Kalesnikoflar, agir silahlarin tasindigi görüntüleri gördünüz. Bir internet sitesinde bunlar yayinlandi. Yine maalesef bir takim muhalif çevreler pesine takildi, gittiler. Ve böylece olan su; bir televizyon dizisiyle ilgili imitasyon silahlar o sirada set bitmis, film çekilmis, oradaki esyalar tasinirken beyefendiler resimlerini çekmis. Istanbul’un göbeginde agir silahlar tasiniyor, diye haber yapmislar. Bunun da yalan oldugu 2 saat sonra belli oldu. Ama bu yalani yayanlarin millete özür borcu oldugunu hatirlatmak isterim” dedi.

Daha sonra toplu açilis için kurdele kesen Numan Kurtulmus, millet bahçesini gezerek incelemede bulundu.
Kaynak: İHA