Izmir'de Asi Olmayanlar Bu Restorana Giremiyor

Izmir’in Konak ilçesinde bulunan ve isletmecisi oldugu restoranin girisine “Asi olmayan giremez” yazisini yazan isletme sahibi Kemal Özçakar (60), “Amacim asi çalismalarina destek vermek ve asi olmayanlari müsteri olarak kabul etmeyecegiz” dedi.

Izmir'de Asi Olmayanlar Bu Restorana Giremiyor
Izmir’in Konak ilçesi Kibris Sehitler Caddesi Gazi Kadinlar Sokaginda bulunan Mülkiyeliler Birligi Lokalini isleten Kemal Özçakar, korona virüsü asi çalismalarina destek vermek için isletmesinin girisine “Asi olmayan giremez” yazisini asti. Müsterilerinin genel anlamda bilinçli oldugunu fakat gerekirse cep telefonu araciligiyla asi durumlarini da kontrol ettigini ifade eden Özçakar, “1,5 senedir çektigimiz bu eziyetin asiyla son bulacagini düsünüyoruz. Asi olmasaydi ne olacagimiz belli degildi. Bizim gibi milyonlarca insan ciddi bir sefalet sorunu yasayacakti. Bende bugün asilama çalismalarinin yayginlasmasi için asi olmayanlari müsteri olarak kabul etmeyecegimi vurguladim ve amacim bu kampanyaya destek vermek” dedi.



“Virüs illetinin son bulmasini bekliyoruz”

Asilamanin yaygin sekilde yapilarak virüs illetinin son bulmasini bekliyoruz diyen Özçakar, “Müsterilerimizin önemli bir kismi ise uygulamamizi olumlu bir sekilde karsiladi. Müsterilerimizin çogunlugu bilinçli insanlardan olusuyor ve HES kodu sorgulama durumuna gerek kalmiyor. Müsterilerimizin hepsi asilanmis olarak geliyorlar ve onlara sorunsuz hizmet veriyoruz” diye konustu.



“Tüm isletmelerde uygulanmasini istiyorum”

Arkadaslari ile birlikte restorana gelen müsteri Nimet Altinlilar (61) ise uygulamadan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Altinlilar, “Mekana girerken “Asi olmayan giremez” yazisini gördük ve bu durum arkadaslarimla benim çok hosuma gitti. Tüm dünyada geçerli olan bir uygulama ve ülkemin de tüm isletmelerinde uygulanmasini istiyorum. Hem kendimizi hem de baskalarini korumamiz gerekiyor. Sadece bu tür mekanlarda degil toplumsal olarak bulunan hiçbir ortamda asi olmadan bulunmamak gerekiyor. Insanlarin bilinçli olmasi ve birbirimize saygili olmamiz lazim. Isletmeci arkadaslari tebrik ediyorum. Asi olalim lütfen” seklinde konustu.

Kaynak: İHA