Italya'nin Sardunya Adasi'nda Büyük Yangin

Italya’nin Sardunya adasinda çikan siddetli yanginlar nedeniyle, yaklasik 400 kisi adadan tahliye edildi.

Italya'nin Sardunya Adasi'nda Büyük Yangin
Italya’nin Akdeniz’deki Sardunya Adasi’nda yer alan Oristano eyaletini dün etkisi altina alan Afrika’dan gelen bir sicak hava dalgasinin neden oldugu büyük yanginlar yetkilileri harekete geçirdi. Italya Itfaiye Departmani tarafindan yapilan açiklamada, Sardunya Adasi’nin bati iç bölgesinde birkaç evin hasar gördügü ve Sardunya’nin Montiferru bölgesi civarinda 10 bin hektar arazinin alevlere teslim oldugu kaydedildi. Büyük yangina ise itfaiye ekiplerinin yani sira, Itaya Orman Teskilati, Sivil Savunma Departmani ve gönüllüler yaklasik 24 saat boyunca müdahale ederken, yaklasik 7 bin 500 kisi, 7 özel uçak ve 13 helikopter söndürme çalismalarina katildi.

Ayrica yanginlar nedeniyle 200’ü Oristano’nun Cuglieri, 155’i Sennariolo bölgesinden olmak üzere yaklasik 400 kisi Sardunya’dan tahliye edildi.

Italya, Avrupa’dan yardim talep etti

Sardunya adasinin bazi bölgelerini kasip kavuran ve yüzlerce insanin tahliyesine neden olan yanginlari söndürmek adina Italya, Avrupa ülkelerinden itfaiye uçaklari göndermelerini talep etti. Italya Disisleri Bakani Luigi Di Maio sosyal medya üzerinden yaptigi açiklamada, Sivil Savunma Departmani’nin yardim talebi yayinladigini ve halihazirda gönderilen yardimlar için minnettar oldugunu belirterek, "Resmi olarak tesekkür ettigim 2 uçak, Fransa’dan yola çikti" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA