Rezidanstan Düserek Hayatini Kaybeden Ebru Erdem'in Davasinda Tek Tutuklu Sanik Tahliye Edildi

Küçükçekmece’de Ebru Erdem’in 9. kattan düserek hayatini kaybetmesine iliskin olayda saniklar Serdar Tas ve Kemal Sönmez’in yargilanmasina devam edildi. Mahkeme bu celse verdigi ara kararinda davanin tutuklu sanigi Serdar Tas’in tahliyesine hükmetti.

Rezidanstan Düserek Hayatini Kaybeden Ebru Erdem'in Davasinda Tek Tutuklu Sanik Tahliye Edildi
Küçükçekmece’de 17 yasindaki Ebru Erdem’in bir rezidansin 9. katindan düserek ölmesine neden oldugu gerekçesiyle yargilanan sanik Serdar Tas ve evi kiralayan tutuksuz sanik Kemal Sönmez’in davasinin görülmesine devam edildi. Bakirköy 20. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya, tutuklu sanik Serdar Tas Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi araciligiyla baglandi. Müstekiler ve taraf avukatlari da durusma salonunda hazir bulundu.

Durusmada sanigin tutuklulugu yönünden görüsü sorulan cumhuriyet savcisi, kovusturma asamasinda olay yerinde kesif yapilmadigini aktararak, uzman bilirkisiler ile kesif yapilmasini talep etti. Savci ayrica mütalaadan sonra Adli Tip Kurumu’nun dosyaya rapor sundugunu belirterek, kesif sonucu hazirlanacak tutanak ve sunulan raporlarin incelenip mütalaanin degerlendirilmesini istedi.

Söz verilen sanik Serdar Tas, “Ben 28 aydir bu dosyadan tutukluyum. Savunmalarim geçerlidir. Aleyhime herhangi bir delil yoktur” dedi.

Sanik Serdar Tas’in avukati Ozan Firat Erdogan ise sorusturma asamasinda kesif yapildigini belirterek, “Maktule uygun cansiz manken ile olay mahallinde kesif yapilmistir. Kesif talebinin reddini talep ediyoruz. Müvekkilin tahliyesini istiyoruz” seklinde konustu.

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamini gerektirir somut gerekçe olmamasi, sanigin olagan tutukluluk süresinin dolmasi ve kaçma süphesinin bulunmamasi nedeniyle ev hapsi adli kontrol sartiyla Serdar Tas’in tahliyesine karar verdi. Mahkeme savcinin kesif talebinin ise reddine hükmetti. Ara kararda dosyanin yeniden mütalaa hazirlanmasi için cumhuriyet savcisina gönderilmesine de hükmedildi.

Durusma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede Küçükçekmece’de 20 Mart 2019’da 17 yasindaki Ebru Erdem’in bir rezidansin 9. katindan düserek hayatini kaybetmesine iliskin olay anlatilmisti. Olayin gerçeklestigi evin sanik Kemal Sönmez tarafindan diger sanik Serdar Tas (22) ve maktul Ebru Erdem’e günlük olarak verildigi iddianamede açiklanarak, genç kizin düstügü sirada sanik Tas’in binadan hizlica çikip taksiye bindigi ve olay yerinden uzaklastigi belirtilmisti. Olayin ardindan yapilan otopsi incelemesinde maktul Ebru Erdem’in sag karin boslugunda 2 adet kesici delici alet yaralanmasi ve genital muayenesinde yirtik oldugu tespit edilmisti. Iddianamede ayrica yapilan incelemelerde sanik Serdar Tas ve maktul Ebru Erdem’in olay günü uyusturucu kullandigi aktarilmisti. Savcilik, sanik Serdar Tas’in ‘çocuga yönelik kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet, ’çocugun cinsel istismari’ suçundan agirlastirilmis müebbet, ’uyusturucu temin etmek suretiyle uyusturucu ticareti yapma ve saglama’ suçundan 22,5 yildan az olmamak kaydiyla, ’evi terk eden çocugu, ailesini veya yetkili makamlari durumdan haberdar etmeksizin yaninda tutmak’ suçundan 1 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi. Olayin gerçeklestigi evi arkadasi Serdar Tas’a veren Kemal Sönmez’in ise ’evi terk eden çocugu, ailesini veya yetkili makamlari durumdan haberdar etmeksizin yaninda tutmak’ suçundan 1 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi istenmisti.
Kaynak: İHA