Novi Pazarli Ögrencilerden Milli Egitim Bakanligina Ziyaret

Yüksekögretim ve Yurt Disi Egitim Genel Müdürlügü ile Yurt Disi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi is birliginde düzenlenen proje kapsaminda Türkiye’ye gelen Novi Pazar Türk Kültür Merkezi ögrenci ve okutmanlari, Milli Egitim Bakanligini ziyaret etti. Bosnak ögrencileri Bakan Yardimcisi Mustafa Safran agirladi.

Novi Pazarli Ögrencilerden Milli Egitim Bakanligina Ziyaret
Soydas ve akraba topluluklarla sosyal, kültürel ve ekonomik iliskilerin gelistirilmesi amaciyla Yüksekögretim ve Yurt Disi Egitim Genel Müdürlügü ile Yurt Disi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi is birliginde yürütülen proje kapsaminda Sirbistan’in Novi Pazar bölgesinde Türk Kültür Merkezi’nde görevlendirilen okutmanlar ile Bosnak ögrenciler Türkiye’ye geldi. 30 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasinda Türkiye’nin tarihi ve turistik mekanlarini ziyaret edecek olan konuk grup, Milli Egitim Bakanligini ziyaretlerinde Bakan Yardimcisi Mustafa Safran ve Yüksekögretim ve Yurt Disi Egitimi Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili tarafindan agirlandi.

“Türkiye-Sirbistan iliskilerinin kültürel, bilimsel, ticari ve sosyal alanlarda gelistirilmesinde önemli bir rol oynayacagina inaniyorum”

Novi Pazar’da Türkçe kursuna devam eden Bosnak ögrencileri agirlamaktan son derece mutlu oldugunu belirten Bakan Yardimcisi Safran, “Bosnak kardeslerimizle Türkçe ve Türk kültürü paydasinda bulusma olanagi saglayan Novi Pazar Türk Kültür Merkezi önemli kurumlardan biri. Soydas ve akraba topluluklarla ekonomik, sosyal ve kültürel baglarin gelistirilmesi için ilgili kisi, kurum, sivil toplum kurulusu ve mesleki yapilanmalarla birlikte yapilacak çalismalarin her zaman destekçisiyiz. Bu dogrultuda yapilan projeleri madden ve manen tesvik etmenin Türkiye-Sirbistan iliskilerinin kültürel, bilimsel, ticari ve sosyal alanlarda gelistirilmesinde önemli bir rol oynayacagina inaniyorum” ifadelerini kullandi.

Projenin hayata geçmesinde emegi olan Yüksekögretim ve Yurt Disi Egitim Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Novi Pazar Türk Kültür Merkezi’nin Türkçe okutmanlari ve Yurt Disi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligina tesekkür eden Safran, ögrencilerin Ankara, Kapadokya ve Istanbul’da yapacaklari tarihi ve turistik gezilerinin keyifli geçmesini diledi. Ögrenciler ve Türkçe okutmanlarla sohbet eden Safran, konuklarina ziyaretin anisina hediyelerini takdim ederek birlikte fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA