Nevsehir'de Telefon Dolandiricilarinin Kurbani Olan Kadin Jandarmanin Müjdeli Haberiyle Sevindi

Nevsehir'de kendisini telefonda kamu görevlisi olarak tanitan kisi tarafindan dolandirilan kadin, jandarmanin çalismasi sonucu 255 bin lira degerindeki para, döviz ve altinlarina kavustu.



Göreme beldesinde yasayan Fatma Köse (66), 112 ihbar hattini arayarak, kendini kamu görevlisi olarak tanitan, oglunu terör süphelisi olarak yakaladiklarini ve 255 bin lira vermesi halinde sorunun çözülecegini söyleyen süpheliye para ve altin verdigini belirterek, sikayetçi oldu.

Jandarma ve emniyet ekipleri eskal ve araç bilgilerini aldigi süphelilerin pesine düstü. Avanos-Kayseri kara yolunda durdurulan araçtaki A.T. ve E.Y. telefon dolandiriciligi ile elde edilen para ve altinlarla birlikte yakalandi.

Jandarmadaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden A.T. nöbetçi hakimlikçe tutuklandi, E.Y. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Jandarma ekipleri magdur kadini evinde ziyaret ederek para ve altinlari teslim etti.

Merkez Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Yüzbasi Adem Akgümüs, tasnif edilen para ve altinlari teslim ederken, benzer dolandiricilik yöntemlerine karsi uyarida bulundu.

Köse de tesekkür ettigi Akgümüs'e çiçek verdi.

Köse, gazetecilere yaptigi açiklamada, telefonla arayan süphelilerin kendisini tehdit etmesinden korktugu için telaslanarak istedikleri para ve altinlari verdigini belirtti.

Benzer hadiseleri duymus olmasina ragmen süphelilerle görüstügünde dolandirildigini idrak edemedigini anlatan Köse, "Ben onlarin içeriden çikmasini istemiyorum. Çünkü benim canim çok yandi. Beni çok tehdit ettiler. 'Eviniz çok kötü aranacak, oglunuz bizim elimizde, birakmayacagiz, ne var ne yok bize verin, yoksa oglunuz birakilmayacak' dediler. Ben çok korktum. Jandarmamizdan, polisimizden Allah razi olsun. Ben bugün arasinlar para vermem artik. 3 gün önce ben komsumu uyardim. Hirsizlar dolasiyormus kapinizi açik tutmayin dedim ama ben yakalandim. Ben de oglunuz elimizde dedikleri için yakalandim. Bilemedim. Ben o gün nasil kapildim anlamiyorum." diye konustu.

Kaynak: AA