Medya-Is, Denizli'de AA Fotograflarindan Olusan 'Direnen Filistin' Sergisini Açti

Denizli'de Medya Isçileri Sendikasi (Medya-Is) tarafindan Anadolu Ajansi fotograflarindan olusan "Direnen Filistin" baslikli sergi açildi.

Büyüksehir Belediyesi Turan Bahadir Sergi Salonu ve Galerisi'nde açilan sergide, 94 fotograf yer aldi.

Medya-Is Genel Baskani Sezai Balli, serginin açilisi nedeniyle düzenlenen törende yaptigi konusmada, Filistin'in 1918 yilina kadar ecdat topragi oldugunu hatirlatti.

Balli sunlari kaydetti:

"Bugün Israil devleti dedigimiz devlet, bir terör ve zulüm devletidir. Israil ne yaparsa yapsin Filistin bitmis degil, ayakta kalacak. Mescid-i Aksa'da gene hep beraber gidip namaz kilacagiz. Bu sergideki fotograflarin tamami ramazan ayi içinde yapilan saldirilarda Anadolu Ajansi foto muhabirleri ve muhabirleri tarafindan çekildi. Misir'da, Suriye'de ve Filistin'de yasananlari dünyaya duyuran tek Türkiye kurulusu AA'dir. Bu saldirilarda yaralanan AA muhabirleri buna ragmen görevlerini yapmaya devam etmektedir."

Fotograf sergisinin açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan AA Izmir Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal, sergilenen fotograflarla ilgili katilimcilara bilgi verdi.

Açilis törenine Denizli Gazeteciler Cemiyeti Baskani Muhammet Karaçay, Denizli Esnaf Kefalet Kooperatifi Baskani Musa Çelikkol, Hak-Is Sube Baskani Sezai Söylemez ve Büyüksehir Belediyesi Basin Halkla Iliskiler Dairesi Baskani Erdal Isik da katildi.

Sergi yarin sona erecek.

Kaynak: AA